Corul popular „Dragoş Vodă” a fost format cu un pătrar de veac în urmă de către membrii a trei coruri bisericeşti: Horecea, Ostriţa, raionul Herţa, şi Ceahor, raionul Hliboca. Deoarece mai toţi coriştii erau participanţi la acţiunile organizate de Societatea pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu» din regiunea Cernăuţi, s-a decis unanim ca noul colectiv coral să ţină de Societate. Deja, în calitate de cor al Societăţii pentru Cultură Românească „M. Eminescu», peste câţiva ani, lui i s-a acordat titlul onorific de „Colectiv popular».
De la neuitatele colinde prin satele româneşti din regiune, coriştii de la „Dragoş Vodă” au ajuns participanţi permanenţi la Festivalul internaţional „întâlniri Bucovinene”. În afară de aceasta, corul a fost şi este invitat mereu la diverse sărbători şi festivaluri din România. El are marea onoare de a da tonul tuturor festivalurilor şi manifestărilor organizate la Cernăuţi de către Societatea pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu”.
Au trecut anii, s-au schimbat câţiva dirijori ai corului, unii corişti au trecut în eternitate, dar spiritul profund popular şi naţional al acestui colectiv se menţine şi în continuare.
Sub bagheta fermecătoare a actualului dirijor, domnul Dumitru Caulea, specialist cu studii obţinute la Bucureşti, coriştii Corului popular „Dragoş Vodă” au însuşit şi au în repertoriul lor piese corale complicate din patrimoniul muzical românesc.
În prezent Corul popular „Dragoş Vodă” este aplaudat, este iubit şi se bucură de mare popularitate atât în regiune, cât şi peste hotare, de aceea, credem că e timpul ca cele mai bune piese în interpretarea lui să fie imprimate pe un CD.