Doza de sănătate. Alimente benefice pentru un sistem imunitar puternic

Healthy,Food,Background,,Trendy,Virus,Protection,Food,,Coronavirus,,Immunity,Concept.

Suntem la începutul  sezonului rece, iar sistemul nostru imunitar este cel mai vulnerabil în această perioadă. De aceea, e nevoie să consumăm  alimente nutritive care să ne protejeze de bolile sezoniere, deoarece organismul devine din ce în ce mai sensibil. Pentru aceasta este bine să includem în dieta zilnică cât mai multe alimente care conțin vitamine. Fructele și legumele sunt cele mai indicate alimente pentru a avea  un sistem imunitar puternic și multă energie. Starea de sănătate se va îmbunătăți considerabil.

Migdale.  Migdalele sunt o sursă de nu mai puțin de 15 substanțe nutritive, cum ar fi magneziu, proteine sau zinc. În plus, acestea au un conținut ridicat de vitamina E, care acționează ca un puternic antioxidant.  De asemenea, vitamina E protejează organismul de infecțiile cauzate de viruși și bacterii. Migdalele sunt o gustare convenabilă care poate fi consumată oriunde, în orice moment al zilei. Nucile pot fi, de asemenea, incluse în dieta zilnică.

Ghimbir.  Ghimbirul conține o mulțime de proprietăți antiinflamatorii care ajută sistemul imunitar să se ferească de bacterii și viruși. Consumul de ceai de ghimbir sau al medicamentelor pe bază de ghimbir pe stomacul gol, dimineața, poate preveni anumite boli și întărește sistemul imunitar.

Citrice.  Se știe că vitamina C stimulează sistemul imunitar și ne protejează de gripă. Aproape fiecare citric are un conținut ridicat de vitamina C, inclusiv portocalele, lămâile, kiwi ș.a. Și din moment ce majoritatea citricelor sunt recoltate în lunile mai reci, este perioada ideală pentru a ne bucura de aceste fructe proaspete și delicioase.

Broccoli.  Pentru un sistem imunitar puternic, broccoli este alegerea ideală.  Acesta este plin de vitamine și minerale. Conține vitaminele A, C și E, dar și fibre și antioxidanți. Broccoli se numără printre cele mai sănătoase și benefice legume. Această legumă ar trebui servită crudă sau gătită foarte puțin pentru a-și păstra proprietățile intacte.

Usturoi.  Usturoiul este alimentul nelipsit din orice bucătărie. Acesta adaugă aromă preparatelor culinare și are beneficii reale pentru sănătate. Usturoiul este un puternic aliat în combaterea infecțiilor și ajută la încetinirea procesului de îngroșare a arterelor. Usturoiul întărește sistemul imunitar datorită concentrației sale mari de compuși care conțin sulf, cum ar fi alicina. Atunci când tai sau zdrobești usturoiul, acesta dezvoltă o componentă numită alicină. Găsită sub formă de suplimente alimentare, alicina are proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale. Tot alicina relaxează mușchiul cardiac și reduce colesterolul rău.

Spanac.  Spanacul nu doar că este bogat în vitamina C,  el conține o mulțime de antioxidanți și beta caroten, care pot mări capacitatea de combatere a infecțiilor și automat, contribuie la întărirea sistemului imunitar. La fel ca broccoli, spanacul își păstrează nutrienții dacă se consumă crud.

Iaurt.  Iaurtul grecesc este una dintre cele mai bune opțiuni pentru a consuma un produs de calitate, cu beneficii reale asupra stării de sănătate. Sunt recomandate iaurturile simple, mai degrabă decât cele aromate sau îndulcite cu zahăr. La dorinţă, se pot adăuga în el fructe sănătoase și  puţină miere. Iaurtul este o sursă excelentă de vitamine, printre care predominantă este vitamina D. Vitamina D ajută la reglarea sistemului imunitar și apără organismul împotriva bolilor. (Sursa CaTine.ro)

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий