Doza de sănătate. Cum poate fi calmată durerea de cap, fără medicamente

Herbal tea with decoction of marigold flowers

Oameni sunt frustrați din cauza durerilor de cap. Migrena este însă cea mai neplăcută și severă durere de cap, deoarece include și alte simptome asociate. Conform unui studiu, realizat de cercetători, aproximativ 11% dintre adulții suferă de migrenă. Această tulburare neurologică cronică constă în atacuri de dureri de cap, ce includ și sensibilitate la lumină și zgomote, transpirații, frisoane, paloare a feței, amețeli, rigiditatea gâtului și alte probleme. Majoritatea oamenilor care iau medicamente pentru calmarea durerilor de cap și-ar putea reduce aceste simptome cu ajutorul unor remedii naturale.

Analgezicele pe care le iau oamenii pentru calmarea durerilor de cap, ajută temporar. În multe cazuri, aceste simptome se înrăutățesc în loc să dispară complet, datorită faptului că sunt produse de anumite probleme de sănătate. În general, migrena și intensitatea simptomelor produse de ea au legătură cu nivelul de stres. Desigur, există și alți factori declanșatori ai migrenei.

De, exemplu, schimbările mari de temperatură, canicula, lumina puternică a soarelui, umiditatea atmosferică ridicată pot declanșa migrena.  Crizele de migrenă se intensifică odată cu depresia, spun cercetătorii. Deseori oamenii care se simt deprimați, au și migrene. Uneori aceste dureri de cap apar și noaptea, în timpul somnului. Unii oameni spun că au migrene în mijlocul nopții și acestea îi trezesc din somn. Mulți dintre ei apelează la medicamente analgezice și la somnifere, pentru a putea dormi cât au nevoie.

Stresul emoțional afectează corpul, crește riscul de îmbolnăvire. Deși nu putem vedea emoțiile negative, ele pot avea un impact mare asupra sănătății, ele trimit informații spre celule, scad nivelul de energie în organism și afectează negativ starea de spirit și comportamentul. Emoțiile negative afectează bolnavii care suferă de migrenă, deci trebuie neapărat eliminate. O strategie ar fi realizarea de exerciții yoga, care au efect relaxant și calmant.

Oamenii care se simt vinovați pentru că sunt bolnavi, au tendința de a se pedepsi. Ei sunt incapabili de a persevera și de a-și restabili încrederea în forțele proprii. Frustrarea apare din cauza faptului că migrena, ca orice boală cronică, le reduce capacitatea de a face anumite lucruri. Ei au tendința de a se concentra pe regret, pe probleme, pe gânduri negative, iar asta le poate cauza stres, le poate accentua stările  neplăcute, simptomele de dureri de cap.

Ceaiuri din plante medicinale pentru calmarea durerilor de cap

Cele mai bune ceaiuri pentru tratamentul durerilor de cap sunt:

Ceaiul de ghimbir are substanțe antioxidante și este un remediu excelent pentru durerile de cap; el poate înlocui anumite medicamente, cum este de pildă paracetamolul.

Ceaiul de lavandă are proprietăți liniștitoare și tratează durerile de cap, ce sunt cauzate de stres, nervozitate, tensiune.

Ceaiul de valeriană ameliorează durerea de cap și relaxează mușchii.

Ceaiul de mentă are proprietăți calmante și elimină astfel de simptome.

Ceaiul de mușețel are efect relaxant și calmant asupra corpului.

Exercițiile fizice sunt foarte benefice pentru sănătatea organismului. Dacă sunt realizate în mod regulat, ele pot ajuta în prevenirea durerilor de cap și în plus oferă și alte avantaje: induc o stare de bine; îmbunătățesc calitatea somnului; acesta este mai bun și mai odihnitor; mențin corpul în formă, previn acumularea greutăţii în plus; îmbunătățesc starea de sănătate a organismului.

Odihna ajută foarte mult în calmarea stărilor de nervozitate și a durerilor de cap. Dacă dormi mai mult, vei fi mai odihnit și mai calm, iar asta îți va oferi o stare de bine. De regulă, durerea de cap este un semn clar al faptului că organismul are nevoie de odihnă. Prin urmare și un pui de somn ziua poate ajuta în calmarea acestui simptom.

Masajul capului este o modalitate bună pentru tratamentul durerilor de cap. Prin masajul ușor al pielii capului, cu vârful degetelor, se induce o senzație de relaxare și se diminuează durerea. Este recomandat să se maseze în special părțile laterale ale capului, fruntea și zona din spatele gâtului.

Prin aplicarea de comprese reci pe frunte, timp de 10-20 minute, se poate ameliora durerea de cap. Compresa rece aplicată la cap ajută la constricția vaselor de sânge, ameliorând volumul de sânge din această zonă și astfel se reduce durerea în caz de migrenă.

Dacă durerea de cap este declanșată de stres, atunci este eficientă o baie cu apă caldă, pentru relaxarea corpului și calmarea cefaleei.

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий