Doza de sănătate.  Remediu ce curăță ficatul, eliminând cearcănele

000 Pentru ficat

Uleiul de măsline împiedică deteriorarea cauzată de oxidare și stimulează detoxifierea naturală a organismului. Zeama de lămâie combate infecțiile și echilibrează nivelul de pH.

Ficatul este organul responsabil de eliminarea deșeurilor rămase în sânge, însă pentru a duce la bun sfârșit această sarcină, el are nevoie de anumiți nutrienți care  îmbunătățesc și starea generală de sănătate.

Pe lângă rolul său în detoxifierea organismului, ficatul îndeplinește și alte funcții importante. Printre acestea se numără: sintetizarea proteinelor, secreția de hormoni și menținerea unui metabolism sănătos.

Adoptând anumite obiceiuri sănătoase și apelând la o serie de remedii naturale, poți stimula detoxifierea ficatului, asigurând funcționarea sa optimă. Acest tonic detoxifiant se prepară din ulei de măsline și zeamă de lămâie. Aceste două ingrediente au efecte pozitive asupra întregului organism.

Datorită conținutului bogat de antioxidanți și de compuși ce distrug toxinele, acest remediu simplu elimină deșeurile din corp și îmbunătățeşte aspectul pielii, eliminând cearcănele. Iată cum acţionează:

Uleiul de măsline este o grăsime sănătoasă ce ocupă un loc fruntaș în dieta mediteraneană. De-a lungul anilor, acesta a devenit o opțiune de top pentru persoanele care vor să adopte un stil de viață sănătos. Acizii grași esențiali și compușii antiinflamatorii din uleiul de măsline îmbunătățesc sănătatea inimii și a ficatului. Uleiul de măsline are un conținut bogat de antioxidanți, vitamine și minerale. Acesta luptă împotriva efectelor radicalilor liberi și stimulează eliminarea deșeurilor din organism, prevenind îmbolnăvirea.

Proprietățile detoxifiante ale lămâii sunt cunoscute de veacuri întregi. Tocmai de aceea acest fruct este folosit în lumea întreagă ca supliment nutritiv pentru a preveni numeroase probleme de sănătate.

Lămâia conține foarte mulți nutrienți importanți, printre care: acid citric, calciu, potasiu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectină, limonină.

Toate aceste substanțe întăresc sistemul imunitar, ajutând la prevenirea infecțiilor cauzate de virusuri și bacterii. În plus, lămâia conține antioxidanți importanți care, la fel ca în cazul uleiului de măsline, neutralizează efectele radicalilor liberi și împiedică deteriorarea celulelor, stimulând regenerarea lor.

Mai mult, datorită acidității sale ridicate, lămâia îmbunătățește digestia și favorizează eliminarea excesului de apă și a deșeurilor din organism.

Cel mai mare avantaj în cazul acestei detoxifieri este faptul că ai deja ingredientele în bucătărie!

Acest tratament se face timp de o lună, de până la trei ori pe an. În timpul curei de detoxifiere, se  adaugă în meniul tău obișnuit multe fructe, legume și cereale integrale.

Ingrediente:  2 linguri de ulei de măsline (32 g), 1 lingură de zeamă de lămâie (10 ml).

Preparare. Se amestecă uleiul de măsline cu zeama de lămâie și se consumă pe stomacul gol. Bea apoi un pahar cu apă caldă și așteaptă 30 de minute înainte de a servi micul dejun.

Ficatul joacă un rol esențial în menținerea sănătății organismului, drept pentru care este important să renunți la anumite obiceiuri care îl afectează. Alcoolul și fumatul au un efect negativ puternic asupra ficatului.  Toți suntem expuși într-o anumită măsură la factori care duc la acumularea toxinelor în organism, drept pentru care o cură de detoxifiere ca cea descrisă mai sus și adoptarea unui stil de viață cât mai sănătos sunt condiții esențiale pentru bunăstarea organismului.

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий