Acest drum este în curs de restaurare în cadrul proiectului oglindă „Îmbunătățirea infrastructurii de transport în zona transfrontalieră Suceava – Cernăuți (Izvoarele Sucevei – Șepit)”. Despre aceasta a comunicat într-o conferință de presă Alina Calistru, manager de proiect al Consiliului Județean Suceava.
După cum se menționează în proiect, acest drum este unul dintre cele mai importante drumuri județene din zona montană a județului Suceava din România. El duce la Punctul de control „Șepit – Izvoarele Sucevei” prin Fundu Moldovei, Breaza și Moldova Sulița și se termina la frontiera cu Ucraina. Lungimea lui este de 3 kilometri. Construcția acestei autostrăzi a început anul trecut, iar în momentul de față o treime din ea este gata.
Șeful Departamentului pentru relații internaționale și cooperare transfrontalieră al Consiliului Regional, Oleksii Voloșciuk, a informat că în partea ucraineană, drumul către Punctul de control este pregătit în proporție de 50 la sută. În prezent, lucrările sunt în desfășurare, iar condițiile meteorologice sunt favorabile pentru respectarea termenelor proiectului, se remarcă în materialul postat pe contul de Facebook al Consiliului Regional Cernăuți.
Amintim că Proiectul este implementat de Consiliul Județean Suceava în parteneriat cu Serviciul pentru Reconstrucția și Dezvoltarea Infrastructurii în Regiunea Cernăuți și este cofinanțat în cadrul Programului Operațional Comun „România – Ucraina 2014- 2020”. Durata acestui proiect este de 28 de luni de la 26.08.2021 la 25.12.2023.
Scopul principal al proiectului constă în îmbunătățirea accesibilității în teritoriul transfrontalier Izvoarele Sucevei — Șepit prin promovarea mobilității populației, bunurilor și serviciilor în vederea stimulării dezvoltării economice durabile prin reabilitarea/modernizarea a 3 kilometri de drum pe teritoriul județului Suceava. Costul total al proiectului este de 3.190.529,57 euro.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com