Gheorghe Cârciu, secretar de stat al DRP: “Taberele ARC oferă tinerilor noștri ocazia de a se conecta la rădăcinile lor culturale și de a construi prietenii durabile”

Untitled design - 1

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) deschide astăzi, 2 iulie 2024, cea de-a XV-a ediție a Programului de Tabere „ARC”, organizat în colaborare cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și cu sprijinul Direcțiilor Județene de Tineret și Sport și al Patriarhiei Române.

În perioada de derulare a Taberelor ARC 2024, respectiv, iulie – septembrie 2024, sunt așteptați aproximativ 6.500 de participanți, copii și tineri din diaspora și din comunitățile istorice, alături de însoțitori, profesori și voluntari din România și din afara granițelor țării.

Gheorghe Cârciu, secretar de stat al DRP: “Programul de Tabere ARC este unul dintre cele mai generoase proiecte ale DRP. Prin intermediul său, avem posibilitatea de a stimula interesul tinerelor generații în direcția explorării oportunităților pe care le poate oferi România și de a-i aduce în contact direct cu tot ce are mai frumos țara noastră: oameni, natură și cultură. Acest program le oferă tinerilor noștri ocazia de a se conecta la rădăcinile lor culturale și de a construi prietenii durabile”.
Taberele din acest an se vor desfășura simultan, în serii consecutive de câte șapte zile, de marți până marți, în perioada iulie – septembrie 2024, în următoarele locații:

  1. Centrul de Agrement Sângeorz – Băi, județul Bistrița-Năsăud
    2. Centrul de Agrement Codrii de Aramă – Agafton, județul Botoșani
    3. Centrul de Agrement Poiana Pinului, județul Buzău
    4. Centrul de Agrement Căprioara, județul Hunedoara
    5. Mănăstirea Caraiman, județul Prahova
    6. Centrul de Agrement Oglinzi, județul Neamț
    7. Centrul de Agrement Gălăciuc, județul Vrancea

Timp de o săptămână, copiii și tinerii din afara granițelor țării vor participa la o serie de activități culturale, educative și sportive organizate în cadrul taberelor, iar alături de facilitatori și voluntari implicați în program vor avea posibilitatea să descopere o parte a României și să își îmbunătățească abilitățile de comunicare în limba română.

Programul de Tabere ARC, inițiat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, este destinat elevilor şi tinerilor români din afara granițelor țării, care se încadrează în categoria românilor de pretutindeni. Acesta este dedicat promovării în rândul tinerilor români din afara granițelor a conștiinței naționale românești și dezvoltării unei relații apropiate cu statul român. Acțiunile desfășurate în cadrul acestui program își propun să ofere participanților o perspectivă actualizată asupra istoriei, culturii și civilizației românești, vizând totodată păstrarea și afirmarea identității culturale a românilor de pretutindeni.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

 

Добавить комментарий