Hribii au devenit o afacere de sezon profitabilă pentru mulţi bucovineni. Ploile căzute în ultima perioadă sunt o mană cerească pentru localnicii din zonele montane sau premontane, iar recolta de bureţi din acest an nu s-a lăsat aşteptată. În păduri e forfotă mare.
Copii şi adulţi umblă mai ales după hribi, pe care îi comercializează în pieţe sau la marginea drumurilor. Preţul este negociabil, între 50 şi 80 de grivne. Cei mai mulţi vânzători de hribi sunt din raionul Storojineţ, iar pentru mulţi aceasta fiind singura sursă de venit.
Pentru că în ultima perioadă numărul cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci a crescut, medicii recomandă cetăţenilor să fie foarte prudenţi. În cazul celor necomestibile, simptomele bolii apar la câteva ore. Ca să fie evitate problemele, ciupercile trebuie fierte două-trei ore. În schimb, culegătorii de ciuperci îşi au propriile metode prin care verifică dacă bureţii sunt sau nu buni de mâncat. Aceştia pun în apa în care fierb ciupercile usturoi, ceapă sau un obiect din argint. Acestea se înnegresc dacă bureţii sunt otrăvitori.