În Carpații Bucovineni  înzăpeziți au fost observate patru căprioare

26 02 F 1

În Secția de Cercetare pentru Conservarea Naturii din Seliatyn a apărut patru căprioare care au fost observate pe colinele înzăpezite. Ele au fotografiate  de șeful secției în timp ce patrula pe teritoriu, comunică  C4 cu referire la site-ul Parcului  Natural Național „Ceremuș”.

Căprioara europeană (Capreolus capreolus) este unul dintre cele mai răspândite specie de ungulate din Carpați. Se remarcă faptul că, în Parcul Național „Ceremuș”, numărul său rămâne stabil datorită măsurilor de conservare și condițiilor de viață favorabile. Potrivit experților, animalul trăiește în pădurile de conifere, preferă marginile pădurilor, luminișurile și tufișurile de arbuști unde poate găsi hrană și adăpost.

Agenția adaugă că, iarna, căprioarele sunt deosebit de vulnerabile, deoarece stratul de zăpadă face dificilă găsirea hranei. De aceea, în parc sunt amenajate zone de hrănire pentru a ajuta animalele să supraviețuiască sezonului rece și să își refacă deficitul de minerale.

„Căprioarele sunt incluse pe lista speciilor de vânătoare, dar vă rugăm să rețineți că vânătoarea este strict interzisă în parcul național. Această specie este o parte importantă a ecosistemului, deoarece este un regulator natural al creșterii plantelor și o sursă de hrană pentru fiare”, se arată în postare.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий