Discipolii lui Ruslan Rotan au obținut un scor istoric dramatic la Jocurile Olimpice și își păstrează șansele de a ajunge în play-off. Echipa națională a Ucrainei a învins Marocul în a doua etapă a turneului de fotbal de la Jocurile Olimpice 2024. Partida de pe Stade Geoffroy-Guichard din Saint-Etienne s-a încheiat cu scorul de 2-1. „Galben-albaștrii” au preluat conducerea în minutul 22 al partidei. Maxim Bragaru a preluat balonul pe flancul stâng al careului de pedeapsă și a șutat în centru, unde Dmytro Kryskiv a împins balonul în poarta adversă. În repriza a doua, marocanii au reușit să egaleze – în minutul 64, Sufjan Rahimi a transformat o lovitură de pedeapsă după ce a fost doborât în careul de pedeapsă de Volodymyr Saliuk. La început, arbitrul i-a arătat un cartonaș galben apărătorului ucrainean, dar după ce a revăzut momentul pe VAR, și-a schimbat decizia și l-a pedepsit pe Saliuk cu un cartonaș roșu direct. Ca urmare, discipolii lui Ruslan Rotan au rămas în minoritate. Naționala Marocului a exercitat presiune la poarta galben-albaștrilor, însă ucrainenii nu numai că au reușit să mențină egalitatea, dar au și marcat golul victorios. În minutul 90+8, Igor Krasnopir a marcat pe contraatac.
Se cere menţionat faptul că Ucraina este reprezentată în turneul de fotbal al Jocurilor Olimpice pentru prima dată în istoria sa.
În primul tur, echipa națională a Ucrainei a pierdut în fața Irakului (1-2), în timp ce Maroc a învins Argentina într-un meci scandalos (2-1).
Într-un alt meci din turul al doilea a Grupei B, Argentina a învins Irakul cu 3-1.
Clasamentul Grupei B după două tururi arată astfel: Argentina (3 puncte), Maroc (3 puncte), Ucraina (3 puncte), Irak (3 puncte).
În ultima etapă, a treia din faza grupelor, fotbaliştii noştri vor juca împotriva Argentinei la Lyon, pe 30 iulie. Maroc și Irak se vor confrunta într-un meci paralel.
Cele mai bune două echipe din fiecare cvartet vor ajunge în play-off. Dacă galben-albaștrii reușesc să ajungă în sferturile de finală, vor juca acolo cu o reprezentantă a Grupei A (Franța, SUA, Guineea, Noua Zeelandă).
„Libertatea Cuvântului” – www.-lyberti.com