La Cernăuți a fost prezentat proiectul internațional „Prevenirea în comuna a extinderii virușilor în regiunea transfrontalieră”

31 03 B 2

Acest proiect vizează consolidarea cooperării în domeniul securității epidemiologice. Inițiativa este pusă în aplicare în comun de Centrul Regional de Diagnostic Medical și Reabilitare Cernăuți și Consiliul Județean Suceava (România).

Oleksii Boyko, președintele Consiliului Regional Cernăuți, și-a exprimat recunoștința sinceră față de partenerii români și față de poporul român pentru sprijinul neprețuit acordat Ucrainei în timpul invaziei de amploare a Rusiei, pentru adăpostirea și ajutorarea refugiaților ucraineni. El a subliniat că implementarea acestui proiect va contribui la îmbunătățirea situației epidemiologice la granița celor două țări, precum și la consolidarea bazei materiale și tehnice a Centrului Regional de Diagnostic Medical și Reabilitare Cernăuți, unde sunt examinați locuitorii din întreaga regiune. Borys Gușylyk, directorul general al centrului, a vorbit mai pe larg despre domeniile-cheie ale proiectului.

31 03 B 3

La prezentarea proiectului au participat Natalia Gopko, director general al Centrului Regional pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Cernăuți al Ministerului Sănătății din Ucraina, Yurii Randiuk, profesor asociat al Departamentului de Boli Infecțioase și Epidemiologie din cadrul Universității Bucovinene de Medicină, Anton Kazanski, director general al Centrului Bucovinean de Tratare și Reabilitare Integrală a Copiilor, Anna Maria Sabău, reprezentant al partenerilor români, și Monica Terteliu Baitan, șefa Secției Boli Infecțioase din cadrul Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.

Proiectul se va desfășura în decursul a 20 de luni — de la 1 februarie 2025 până la 30 septembrie 2026. Bugetul total este de 540.600,48 euro, din care 90% este finanțat din fonduri europene, se precizează în postarea de pe Facebook a Consiliului Regional Cernăuți.

31 03 B 4

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий