Mihai Grosu: „Cinstea și omenia se educă în familie”

voloca2

Fenomenul migrației brațelor de muncă, în ultimii ani, și-a făcut apariția și în Voloca – satul întreprinzătorilor. În momentul de față, potrivit afirmațiilor localnicilor, circa o mie de voloceni au plecat să-și caute norocul peste hotare. Explicația este închiderea pieței de desfacere din Rusia, care asigura prosperarea gospodarilor din sat. Acum rochile de mireasă, cusute în Voloca, nu se vând în Rusia și în alte țări din fostul spațiu unional și o parte din meșterii localnici au pus lacăt la ușa atelierului de cusătorie și își câștigă existența în țări străine.

Acestea, precum și alte probleme sociale, au fost abordate în timpul convorbirii candidatului în deputați, Mihai Grosu, cu unii locuitori ai Volocii. „Lucrurile pot reveni la normal numai dacă va fi pus capăt conflictului din Donbas, a accentuat domnul Mihai Grosu, cu el fiind de acord volocenii, adunați în jurul lui. Oamenii s-au referit la nedreptățile sociale și la imperfecția legislației ucrainene. Ca și locuitorii din alte sate din regiune, unii voloceni s-au plâns de nedreptatea cu care este nevoit să se confrunte omul la întocmirea pe numele său a moștenirii.

„Pe domnul Mihai îl cunosc încă de mic, am lucrat împreună cu tatăl său, Mihai Grosu, la aceiași întreprindere timp de 32 de ani. Nu am fost unicul din Voloca, au mai fost cu mine și alți 26 de voloceni. Pot spune cu mâna pe inimă că este o familie cinstită, omenoasă și săritoare la nevoie.  Asemenea oameni ca Mihai Grosu merită și trebuie să fie în Parlament, poate viața ni s-a schimba spre bine”, a declarat domnul Gheorghe Bodnar, acum pensionar.

Добавить комментарий