Nu vă îngropaţi viitorul în gunoaie!

480125_original

480125_originalSilvicultorii din regiune fac apel către toţi cetăţenii să nu mai arunce deşeurile menajere în pădure. Primăvara este o perioadă fierbinte pentru angajaţii din sectorul silvic. Aceştia au foarte mult de lucru. În primul rând, e vorba de regenerarea pădurilor, aplicarea măsurilor de prevenire a incendiilor etc. În plus, în această perioadă se depun eforturi colosale privind curăţarea pădurilor de deşeuri pe care cetăţenii neconştiincioşi le aruncă la întâmplare.
Anvelope de la autoturisme, produse din plastic sau sticlă, ambalaje sunt acele lucruri netrebuincioase pe care le găsim deseori prin pădurile noastre. Astfel că angajaţii din silvicultură se adresează către toţi cetăţenii să fie responsabili şi să nu-şi îngroape viitorul în gunoaie. Să ne gândim că suntem în casa noastră, unde nu aruncăm gunoaie în curte sau în faţa uşii. Pădurea este casa animalelor, care pot înghiţi chiştoace de ţigări, gumă de mestecat sau se pot tăia în cioburi de sticlă.
Pădurea, datorită copacilor săi, are o climă moderată care influenţează zonele înconjurătoare (circuitul apei, vânturile, circulaţia aerului etc). Ea menţine umiditatea şi scade temperaturile extreme din timpul verii şi ale iernii. De asemenea, micşorează puterea vânturilor. În pădure, zăpada se topeşte lent, împiedicând astfel revărsarea râurilor în care se adună apele din zăpezile topite. La fel se întâmplă şi cu ploile: copacii reţin picăturile de apă pe frunze şi ramuri, care apoi se scurg, fiind absorbite prin sistemele radiculare (50% din apa de ploaie), astfel nu se ridică nivelul apelor râurilor. În concluzie, pădurea ameliorează clima, împiedică inundaţiile şi alunecările de teren, precum şi eroziunea solului, ea îmbogăţeşte atmosfera cu oxigen, contribuind la menţinerea vieţii.

Добавить комментарий