Ceaiul de mere este o băutură simplă și aromată, care poate sprijini sănătatea dacă îl incluzi în alimentație. Datorită conținutului său nutritiv, aduce o serie de beneficii organismului. Ceaiul de mere se prepară din mere proaspete în combinație cu ceai negru obișnuit, alături de alte condimente. Acest ceai necesită puțin mai mult timp pentru pregătire decât majoritatea băuturilor, însă gustul său unic îl diferențiază de multe alte preparate.
Pentru a-l prepara, e nevoie de apă, miere, pliculețe cu ceai și bucăți de mere. Există foarte puține efecte adverse ale consumului de ceai de mere. În general, se recomandă ca persoanele cu alergie la aceste fructe să-l evite.
Susține sănătatea inimii. Profilul nutritiv al acestui ceai poate diminua nivelul de colesterol și poate scădea tensiunea arterială. Astfel, poate avea efecte de calmare și poate proteja sănătatea cardiovasculară prin reducerea riscului de a dezvolta ateroscleroză, atacuri de cord și accident vascular cerebral.
Întăreşte sistemul imunitar. Proprietățile medicinale ale ceaiului de mere pot îmbunătăți imunitatea. Consumul regulat de mere are un rol major pentru întărirea sistemului imunitar împotriva bolilor autoimune. Ingredientele active din mere, care se eliberează atunci când acest ceai se prepară, pot diminua riscul de a dezvolta boala Parkinson.
Are proprietăți antiinflamatoare. Printre concentrațiile ridicate de vitamine și minerale, ceaiul de mere conține compuși antiinflamatori. Acest ceai calmează durerile articulațiilor în cazul artritei și poate ameliora durerile de cap și durerile de mușchi.
Sprijină vederea. Flavonoidele și alți fitonutrienți prezenți în ceaiul de mere pot ajuta la prevenirea dezvoltării degenerescenței maculare. În acest caz, poţi proteja vederea pe măsură ce înaintezi în vârstă și se poate contribui la menținerea sănătății ochilor.
Util în gestionarea diabetului. Compușii polifenolici pot avea efecte benefice asupra nivelului de zahăr din sânge. Deoarece ceaiul de mere conține concentrații crescute de compuși fenolici, compoziția sa poate ajuta la reglarea simptomelor diabetului.
Poate proteja sănătatea organelor interne. Proprietățile medicinale ale ceaiului de mere pot susține sănătatea tractului digestiv, îmbunătățind procesul de eliminare a substanțelor toxice din organism, protejând celulele corpului.
Sprijină sănătatea oaselor. Ceaiul de mere oferă niveluri ridicate de magneziu, sodiu, potasiu, vitamina C și alte substanțe nutritive esențiale. Acestea pot ajuta la dezvoltarea mușchilor, pot susține sănătatea oaselor și pot reduce riscul de a dezvolta osteoporoză pe măsură ce înaintezi în vârstă. (MediCOOL.ro)
(T.L.)
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com