Oficiul Președintelui a explicat  legătura dintre ofensiva împotriva Rusiei și negocieri

18 8 А 1

Ucraina va trebui să folosească metode coercitive pentru a aduce Federația Rusă la masa negocierilor, spune Myhailo Podoliak, consilierul  șefului Oficiului Prezidențial. „Ucraina nu este interesată să ocupe teritorii rusești. Acest lucru este evident. Pentru că Ucraina duce un război exclusiv defensiv, strict în cadrul dreptului internațional… Dar dacă vorbim despre negocieri potențiale — subliniez potențiale — va trebui să punem Federația Rusă la masa tratativelor. În propriile noastre condiții. Nu avem absolut niciun plan să implorăm: „Vă rog, așezați-vă la masă pentru a negocia”. În schimb, avem mijloace de coerciție dovedite, eficiente”, a scris el pe Telegram.

Myhailo Podoliak a menționat că, pe lângă mijloacele economice și diplomatice, este vorba și de un instrument militar. „Trebuie să cauzăm Rusiei înfrângeri tactice semnificative. În regiunea Kursk, putem vedea clar cum instrumentul militar este utilizat în mod obiectiv pentru a convinge Rusia să intre într-un proces de negociere echitabil. Încă o dată: să intre în procesul de negociere, nu în tradiționala propagandă rusă și șantajul capitulării”, a spus Podoliak.

În același timp, el a adăugat că un instrument important este, de asemenea, influența asupra opiniei publice din cadrul Federației Ruse, care începe să se schimbe pe măsură ce războiul a ajuns adânc pe teritoriul lor. În opinia sa, acest lucru este evidențiat de faptul că, până de curând, cetățenii țării agresoare au rămas în general indiferenți față de lupte, deoarece acestea au avut loc în Ucraina.

„Există o anumită iluzie printre aliații noștri occidentali că rușii discută  între ei despre război. Nu, nu există astfel de discuții, problemele politice nu sunt discutate deloc acolo. Rușii nu au vorbit despre război și s-au simțit destul de confortabil pentru că moartea și distrugerea făceau ravagii departe de ei”, a adăugat Podoliak.

Consilierul șefului Oficiului Președintelui este convins că acum, când războiul a ajuns pe teritoriul lor, rușii sunt speriați. „Ei sunt șocați. Deși luptele din regiunea Kursk sunt numite la televizor o „situație bine cunoscută în zona de frontieră”, familiile și prietenii au început să șoptească despre situația reală de pe front. Schimbările negative în starea psihologică a populației ruse vor fi un alt argument pentru începerea negocierilor”, a declarat Podoliak.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий