Putin se teme de umilință. De ce pacea conform regulilor lui Trump este imposibilă pentru Kremlin

18 11 B 2
În ultimele săptămâni, mulți au căzut în capcana inevitabilității negocierilor productive, după care Trump va putea să-l convingă pe Putin să facă pace. Jurnalistul Vadim Denisenko analizează cât de realist este aceasta.
Invazia la scară largă în 2022 a început din două motive: Putin a crezut că un război rapid îl va ajuta să devină din nou al treilea pol al lumii și să recâștige controlul deplin de polițist asupra spațiului post-sovietic; a accentuat Vadim Denisenko. Putin credea că anexarea Ucrainei și anexarea ulterioară a Belarusului și Kazahstanului vor opri procesul de deslavizare a Rusiei.
Este foarte important să se acorde atenție faptului că niciunul dintre aceste obiective nu a fost atins astăzi (în opinia mea, nu poate fi deja realizat, Kremlinul nu înţelege acest lucru). Și acesta este un moment cheie pentru a înțelege cum se va comporta Putin în timpul negocierilor cu Trump, a accentuat jurnalistul, citat de TSN.
Cel de-al doilea punct important de care trebuie să se țină cont este schimbarea ideii naționale a Rusiei după alegerea „împăratului” Putin în martie 2024. Din acel moment, ideea națională principală a Rusiei este: „Putin vrea să trăiască cât mai mult posibil și să moară în scaunul de președinte”. Toate deciziile Rusiei sunt luate pe baza acestei idei. Prin urmare, atunci când analizăm dacă Putin poate fi de acord acum să înghețe conflictul, trebuie să răspundem la întrebarea: ce este mai puțin amenințător pentru viața sa – pacea sau continuarea războiului. Nu există un răspuns clar, dar având în vedere realitățile actuale, se pare că continuarea războiului poate fi mai confortabilă pentru o vreme, iar sfârșitul războiului necesită rezolvarea multor probleme sociale la care Rusia nu este pregătită. Desigur, aceste probleme nu vor merge nicăieri, dar ele pot fi percepute de societate în cazul unei victorii necondiționate. Iar pacea în termenii lui Trump va fi percepută de mulți din Rusia ca o victorie impusă din exterior.
Merită, de asemenea, să fim atenți la faptul că Putin se teme teribil de umilință, iar acum este umilitor pentru el să negocieze termenii lui Trump. În schimb, există un lucru: economia și dependența tehnologică în creștere a Rusiei de China, care devine o amenințare națională. Nivelul de trai în Rusia scade, indiferent de statisticile oficiale. Da, această cădere în perspectiva câtorva ani nu va duce la colaps, asemănător cu cel din 1989-1991, dar va provoca o stagnare profundă a economiei ruse pentru următorul deceniu. Putin înțelege perfect acest lucru.
De fapt, perspectivele negocierilor depind de doi factori: conștientizarea amenințărilor economice și răspunsul lui Putin la întrebarea „De ce aceasta nu este umilire?”.
Până acum, se pare că Putin nu este pregătit pentru negocieri, a conchis jurnalistul Vadim Denisenko.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий