Dictatorul rus, Vladimir Putin, are o dorință secretă care îi conduce acțiunile. El vrea să ia locul lui Lenin în Mausoleul din Piața Roșie din Moscova după moartea sa și să devină unul dintre puținii dictatori din lume care să fie onorați în acest fel.
Acesta este motivul pentru care o lovitură asupra Mausoleului ar avea un impact psihologic extrem de puternic asupra lui Putin. Această opinie a fost exprimată într-un interviu acordat OBOZ.UA de către Valerii Cialyi, fost ambasador extraordinar și plenipotențiar al Ucrainei în Statele Unite în perioada 2015-2019, președinte al Consiliului de Administrație al Centrului media pentru criza ucraineană. El a menționat că Mausoleul din Piața Roșie din Moscova are o semnificație aproape sacră pentru Putin. Prin urmare, o lovitură asupra acestuia ar fi echivalentă cu o lovitură asupra „centrului decizional”. „O lovitură la Mausoleu, unde Putin vrea să-și doarmă somnul de veci. Și chiar vrea, de aceea nu-l distruge”, și-a împărtășit gândurile diplomatul.
El a adăugat că dictatorul rus visează să devină singurul „rezident” al Mausoleului. „Vă reamintesc că mulți oameni nu știu că a fost o perioadă în care au existat Lenin și Stalin. Ei se aflau împreună în Mausoleu. Putin nu va permite acest lucru. Și singurul motiv pentru care nu poate suporta acest mort, această mumie. Vrea să zacă acolo pentru a putea fi țarul care a devenit mai târziu. Nu există mulți oameni ca el care să zacă în mausolee în întreaga lume”, a spus Cialyi.
El a mai adăugat că, în prezent, în mausoleele din întreaga lume se află cadavrele a patru dictatori. Iar Putin vrea să se alăture acestei „companii”. „Puteți vedea acest lucru pur și simplu prin toate reacțiile sale la propunerile care sunt făcute din când în când de a-l scoate pe Lenin din Mausoleu, de a distruge totul. Nu, ei îl păstrează acolo. Prin urmare, un atac asupra Mausoleului, un atac asupra Pieței Roșii ar fi foarte bun din punct de vedere psihologic”, a explicat Cialyi motivele pentru care Forțele de Apărare ar trebui să atace Kremlinul.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com