Când nu sunt bine făcute, injecţiile lasă în urma lor noduli dureroşi.
Ingrediente: 1 lingură cu miere, 1 gălbenuş de ou şi făină, după necesutate.
Mod de preparare. Intr-un vas se pune gălbenuşul, apoi o lingură de miere. Se amestecă foarte bine, după care se adaugă puţin câte puţin făina, amestecându-se întruna până ce rezultă o cocă precum aluatul de gogoşi. (Se amestecă până nu se mai lipeşte de degete.) Se întinde o foaie de 1-1,5 cm, apoi se decupează cu o cană sau pahar, rondele. O rondea se aplică pe nodulul de pe fesă, iar celelalte se pun la frigider. Când rondeaua de pe nod se încălzeşte, se înlocuieşte cu alta, rece. În 48 de ore, nodulii se retrag.
Leac contra cancerului
Ingrediente: 3 litri de rachiu sau votcă de 40-60°, cicoare — 30 g, rostopască — 25-30 g, turiţă-mare — 30 g, cămaşa miezului de nucă (lemnul ce desparte miezul de nucă în două părţi) — trei pumni, sau cât încape în două mâini unite făcute căuş.
Mod de preparare. Plantele şi cămaşa miezului de nucă se macerează împreună în rachiu (votcă), timp de 2 săptămâni. Se consumă la micul dejun, prânz şi cină, câte 50-100 ml din soluţia rezultată.
Cantitatea consumată depinde de gravitatea bolii, vârsta pacientului, starea bolnavului. Adică, într-un fel se administrează pentru adulţi, şi în alt mod pentru copii. Dacă se consumă greu, se poate dilua cu apă. În acest caz, în loc de 30 g din fiecare plantă (cicoare, rostopască, turiţă-mare) se pot folosi câte 20 g.
Lucru important. Se ştie că toate bolile se agravează primăvara şi toamna. De aceea, e bine ca acest remediu să fie folosit în aceste perioade. Remediul nu este toxic. Oamenii sănătoşi îl pot consuma şi preventiv, câte 50 ml (o dată sau de două ori pe zi).
Tratament
pentru spasmofilie
Caracterizată prin crize cu tensiune mică, stări de agitaţie, nervozitate, emoţii foarte mari etc., spasmofilia este o boală care, dacă nu este tratată la timp, se poate agrava.
Ingrediente: 10-15 lămâi, 10 ouă proaspete, cu coajă cu tot (de la ţară), 360 g miere de albine, un pahar cu coniac de calitate.
Mod de preparare. Ouăle întregi, crude, se pun în borcan, iar sucul lămâilor trebuie să le acopere. Borcanul, învelit în hârtie neagră şi acoperit, se păstrează la rece (în cămară), aproximativ 1-2 săptămâni, până la dizolvarea cojilor de ou. Apoi se adaugă mierea, coniacul, se amestecă şi se pune la cald şi întuneric. Periodic, se amestecă cu o lingură de lemn şi se ia spuma. Când nu mai face spumă, se strecoară în borcan de culoare închisă şi se păstrează la rece. Se bea din compoziţia rezultată un pahar, de trei ori pe zi, după mese, timp de 21 de zile, cu pauză de o lună. Se poate repeta. Timp de o lună se face şi o cură de suc preparat din: 300 g morcovi, 100 g ţelină, 60 g spanac, 30 g pătrunjel. În timpul mesei, se iau de trei ori pe zi câte o pilulă de păducel cu un pahar de apă, 2 pilule de valeriană, înaintea cinei, iar în caz de insomnie, tot 2 pilule de valeriană, înainte de somn. Tot atunci se bea o cană de ceai preparat din 2 linguriţe amestec de plante la o cană de apă clocotită (amestec din 25 g păducel, 30 g talpa-gâştii, 15 g fructe anason, 20 g rădăcină valeriană).
Reţete utile
Când începe să ne doară gâtul: imediat se unge gâtul la exterior cu o soluţie de tinctură de iod, unsă pe toată suprafaţa, până sub urechi. Dacă bolnavul nu mai poate înghiţi, cu coada lingurii de lemn se apasă limba şi se ating punctele albe (infectate) din fundul gâtului, după care se ia o linguriţă de dulceaţă.
Când ne dor danţii: masaj puternic pe toată partea de jos a feţei, pe mandibulă, până se simte sărat în gură. Apoi se scuipă. Înseamnă că se drenează infecţia şi se elimină.
Când unghiile de la picioare sunt groase şi deformate (de obicei la degetul mare) se înfăşoară cu frunze de piersic şi se fac băi cu ceai de frunze de piersic.
Cand pe san se simte un nodul (o deformare) se ia rădăcină de tătăneasă şi se face ceai. Lichidul se bea, iar rădăcinile fierte se aplică în comprese, pe locul dureros, toată noaptea.