Ridichea neagră este un medicament natural care tratează tusea, dar are şi proprietăţi imunostimulatoare.
Dacă tusea seacă persistă mai mult de 4 săptămâni şi este însoţită de mucozităţi verzui cu urme de sânge, trebuie să consultaţi de urgenţă un medic. În cazul în care este vorba doar de o simplă răceală se pot folosi remedii naturiste.
1. Sirop de ridiche neagră. Ridichea neagră este un medicament natural care tratează tusea, dar are şi proprietăţi imunostimulatoare. Stoarceţi 2 ridichi negre medii şi amestecaţi sucul obţinut cu 1-2 linguriţe cu miere de tei. Se administrează câte 1 lingură la 1-2 ore.
2. Ceai de ceapă. Puneţi pe foc o cratiţă în care turnaţi o cană cu apă şi adăugaţi o ceapă medie în coajă. Se lasă să fiarbă 10-15 minute, se strecoară infuzia şi se bea, cu înghiţituri mici, de 3 ori pe zi.
3. Ceai de nuci. Se pun la fiert 3 căni cu apă. Când dă în clocot, se adaugă 5 nuci întregi spălate şi crăpate în prealabil. Se lasă să fiarbă 10 minute. Ceaiul obţinut se bea călduţ, neîndulcit.
4. Ceai de plante. Este nevoie de frunze de coacăze negre, pătlagină şi podbal, în proporţii egale. Se pun într-o cratiţă şi se acoperă cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 20-30 de minute cu capac. Ceaiul se bea după 3-4 ore de la preparare, de 3 ori pe zi.
5. Lapte cu miere. Se fierb 500 ml de lapte, se lasă să se răcească câteva minute, apoi se amestecă cu 1 lingură de smântână, 1 linguriţă de miere şi un gălbenuş. Se bea câte 80-100 ml de 5-6 ori pe zi.
6. Aloe cu miere. Pentru prepararea acestui remediu e nevoie de 3 frunze de aloe care se pun la frigider pentru 3 zile. Ulterior, frunzele se mărunţesc cu ajutorul maşinii de tocat, se amestecă cu miere şi vin roşu în proporţii egale. Se administrează câte o lingură de 3 ori pe zi. Pentru rezultate mai bune, planta de aloe trebuie să aibă cel puţin 3 ani.
(Leacuri şi terapii)