Când eşti anxios, nu te poţi odihni şi devii stresat. Puţine ore de somn pe noapte sau un somn de proastă calitate pot fi motivele răspunzătoare pentru starea ta. Ajungi să îţi pierzi concentrarea, ai dureri de cap, ceea ce te va face să nu mai dai randament la locul de muncă, iar în plan personal să întâmpini dificultăţi în activităţile casnice sau în relaţiile cu partenerul de viaţă.
Ghidează-te după regula celor trei 8. Împarte-ţi ziua în: 8 ore de muncă, 8 ore de odihnă activă şi 8 ore de somn. Această metodă îţi stabileşte o rutină, ceea ce face ca organismul să se obişnuiască cu un ritm şi să funcţioneze la cei mai buni parametri.
Încearcă să adormi înainte de miezul nopţii. Cel mai odihnitor somn şi cel mai bun pentru creier este somnul până în ora 12. Atunci celulele creierului se regenerează.
Nu consuma mâncare, alcool sau dulciuri înainte de culcare. Îţi dau energie, lucru de care nu ai nevoie atunci când vrei să dormi.
Practică exerciţii fizice cu regularitate. Îţi conferă o stare de bine, îţi stimulează hormonul fericirii şi te ajută să adormi mult mai uşor.
Închide toate sursele de lumină din cameră. Lumina determină creierul să reducă producţia de melatonina, hormonul somnului.
Păstrează o temperatură de aproximativ 21 de grade. Dacă spaţiul unde dormi este prea puternic încălzit,corpul nu poate pierde căldură,astfel că devii agitat. (Click! Pentru femei)
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com