Stil de viaţă. Unele moduri recomandate pentru a învinge îmbătrânirea

0000 Acum Îmbătrânirea

Niște schimbări în stilul de viață  ajută să rămâi tânăr mai mult timp pentru că minimizează semnele de îmbătrânire. O nouă cercetare a Universității Columbia din New York, finanțată de Institutul Național pentru Îmbătrânire din SUA, a descoperit că limitarea caloriilor cu 25% poate inversa îmbătrânirea și poate adăuga ani vieţii. Dr. Jeff Foster spune: „Îmbătrânirea este un proces natural pe care nu îl putem preveni. Dar vestea bună este că ne putem îmbunătăți șansele de a nu îmbătrâni prematur, făcând unele schimbări în viața noastră, iar acum este momentul perfect pentru a face aceasta”.

* Viaţă fără țigări. Fumatul este unul dintre cele mai dăunătoare lucruri pentru corpul nostru, afectând totul, de la riscul de cancer la boala pulmonară obstructivă cronică, dar și la un nivel mai subtil, determinându-ne să îmbătrânim prematur. Ţigările reduc vitamina C din organism, ceea ce duce la descompunerea colagenului și la formarea ridurilor. De asemenea, fumatul deshidratează pielea, oferindu-le fumătorilor un ten uscat și tern.

* Grăsimi sănătoase. Redu aportul de grăsimi saturate (unt, prăjituri și carne grasă) și crește aportul de grăsimi Omega-3 (pește gras, nuci și semințe) care ajută la încetinirea unui proces biologic cheie care are ca rezultat deteriorarea țesuturilor și semne vizibile de îmbătrânire.

* Exerciții fizice. Menținerea în formă este cu adevărat cel mai bun medicament. Îmbunătățește funcția inimii, reduce tensiunea arterială și îmbunătățește schimbarea celulară, metabolismul, producția de hormoni și eliberarea de endorfine. De asemenea, menține intestinele sănătoase și reduce riscul de cancer. Beneficiile sunt diferite de-a lungul vieții, de exemplu, ajută la prevenirea artritei, dar fiecare grupă de vârstă poate câștiga din a fi mai activă fizic.

* Creier în formă. Învață să-ți tratezi creierul ca pe un mușchi, care trebuie exersat. Fii sociabil și evită stresul.  Practică tehnici de mindfulness și pune de-o parte dispozitivele, telefoanele și tabletele când și unde poți, pentru a-ți oferi un spațiu liber de tehnologie.

* Somn bun. Cei care cred că pot rezista doar cu câteva ore de somn pe noapte riscă să se îndrepte spre un coșmar de sănătate pe termen lung. Somnul bun este o investiție în sănătatea și longevitatea ta.

* Limitează alcoolul. Deși unele studii sugerează că există beneficii ale consumului de alcool, altele îl evidențiază ca un factor de risc semnificativ pentru mai multe tipuri de cancer, inclusiv cap și gât, esofag, sân și stomac. Este clar că moderarea este cheia.

* Mai multe proteine.  Acest lucru este necesar pentru a promova creșterea fiecărei celule din organism. Ar trebui să încerci să mănânci o cantitate mică de proteine de înaltă calitate la fiecare masă. Studiile arată că adulții în vârstă care consumă niveluri mai mari de proteine sunt mai puțin expuși invalidității. Pe măsură ce îmbătrânim, nu putem procesa la fel de eficient proteinele, așa că avem nevoie de mai mult pentru a menține sănătatea oaselor, masa musculară și doar pentru a ne susține funcția musculară optimă, de zi cu zi.

* Redu caloriile. Acest lucru poate avea un efect remarcabil asupra riscului de a dezvolta boli și afecțiuni asociate cu îmbătrânirea, inclusiv diabet, artere înfundate, atacuri de cord și accident vascular cerebral și, de asemenea, poate prelungi viața. Cea mai bună dietă pentru cei care reduc aportul de calorii este cea bogată în ulei de măsline, legume, cereale integrale, pește și fructe. (Click! Sănătate)

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий