Limba noastră-i o comoară
În adâncuri înfundată
Un șirag de piatră rară
Pe moșie revărsată.
În fiecare an, la 21 februarie, se celebrează Ziua Internațională a Limbii Materne, un eveniment ce promovează diversitatea culturală și lingvistică din întreaga lume.
În 2017, tema Zilei Internaționale a Limbii Materne este „Spre un viitor durabil cu ajutorul unei educații multilingvistice”. Totodată, această zi urmează tema Raportului Global 2016 UNESCO de monitorizare a educației, intitulată „Educație pentru oameni și Planetă: Crearea unui viitor durabil pentru toți”.
Limba maternă este limba în care am deprins cu toţii primele îndemnuri, primele alinturi, primele cuvinte de îmbărbătare ale mamei.
Şcoala din satul Bahrinești a aniversat astăzi Ziua Internațională a Limbii Materne. Copii de diferite vârste s-au reunit timp de o oră într-o atmosferă festivă marcând importanţa cunoaşterii şi păstrării limbii materne. Posedând corect limba maternă, avem toate șansele de a cunoaște bine și alte limbi. Elevii au sesizat ideea, că trebuie însuşite cât mai multe limbi, căci întotdeauna va rămâne actuală afirmaţia marelui nostru poet Grigore Vieru că „cel mai frumos dar din partea unui musafir străin este acela de-a-mi elogia ţara în limba casei mele”.
Directorul Școlii medii de cultură generală din satul Bahrinești
Mihail Acatrini