11 martie, Ziua Mondială a Instalațiilor Sanitare

World-Plumbing-Day-400x360

În fiecare an pe 11 martie se sărbătorește Ziua Mondială a Instalațiilor Sanitare. Evenimentul celebrează rolul important pe care instalațiile îl joacă în sănătatea și bunăstarea unei societați. Mesajele țintesc spre creșterea gradului de conștientizare a lipsei severe de apă din întreaga lume și subliniază rolul important pe care industria sanitară îl joacă în succesul și dezvoltarea civilizațiilor moderne.

Mai putin de 1% din totalul apei din lume este accesibilă pentru consumul uman, iar 1,1 miliarde de oameni rămân fără apă potabilă. Milioane de oameni din țările în curs de dezvoltare mor în fiecare an din cauza lipsei de apă potabilă. Acest lucru este greu de imaginat într-o societate modernă cum e America, unde un locuitor consumă aproximativ între 80 si 100 de litri pe zi, comparativ cu Africa, unde o familie consumă în medie aproximativ 15 litri pe zi.

Dezvoltarea unui sistem de instalații sanitare pentru o națiune influențează în mod direct statutul economic, stabilitatea politică și educația persoanelor. Sistemele sanitare nu oferă doar apă potabilă populației, ci includ și instalațiile de canalizare, ceea ce înseamnă că deșeurile nocive sunt conduse și tratate astfel încât să nu polueze sursele de apă potabilă. Contaminarea apei potabile cu deșeuri este principala cauză a bolilor și a deceselor în țările lumii a treia.

Ziua Mondială a Instalațiilor Sanitare nu are doar rolul de a informa despre lipsa de apă din întreaga lume, ci și de a conștientiza și de a mobiliza oamenii să ia măsuri, să se caute instalatori care sa rezolve aceste probleme.

Toti oamenii au nevoie și merită apă potabilă și sisteme de canalizare!

Libertatea Cuvântului  (www.lyberti.com)

Добавить комментарий