Administrațiile de la Cernăuți și Suceava s-au apucat serios de rezolvarea problemei cozilor de automobile la Punctul de trecere a frontierei „Porubne-Siret”

20 12 2022 F 2

 

Șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, pentru a examina modalitățile de rezolvare a problemei cozilor de automobile de la granița româno-ucraineană. „Bombardarea infrastructurii Ucrainei are, de asemenea, un impact negativ asupra capacității de trecere a punctelor de control. Din cauza lor, în special, echipamentul care asigură trecerea mașinilor este dereglat. Prin urmare, există încărcătură suplimentară și, în consecință, apar cozile”, a explicat Ruslan Zaparaniuk, citat de Serviciul de presă al AMR Cernăuți.

Oficialii au luat în considerare posibilitatea optimizării trecerii camioanelor la punctul de control „Porubne-Siret”. Este vorba despre trecerea unor grupuri întregi de mașini care transportă aceeași marfă. În plus, pentru a rezolva problema privind cozile, se prevede mărirea numărului de lucrători la punctul de control. Prin urmare, aici vor lucra paralel două ture câte  două ore.

De asemenea, au convenit ca următoarea întâlnire să fie consacrată  perspectivelor deschiderii Punctului de control „Fântâna Albă – Climăuți”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий