Se presupune că „scurgerea” de date privind contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei este un fals foarte prost alcătuit al Federației Ruse

10 04 2023 Ф 2 а

Este opinia expertului ucrainean, Oleksii Arestovyci, citat de UNIAN. El consideră că falsul a fost făcut „conform tuturor legilor dezinformării”: 90 la  sută adevăr și 10 la sută fals.  „Scopul este foarte simplu: ei au legalizat pierderi presupuse mari pentru ucraineni și cele mici pentru ruși. Această încercare nu poate provoca altceva decât zâmbet. Ei bine, toate celelalte sarcini în stilul: „americani nesiguri”, „ucraineni nesiguri”, „ucrainenii divulgă datele secrete americane”, „să semănăm neîncrederea în rândul aliaților”.  „Cred că cel mai important este legalizarea cifrelor scăzute ale victimelor», a explicat Arestovyci.

De asemenea, rușii, potrivit expertului, au vrut să „le arate ucrainenilor inutilitatea efortului: că avem de două ori mai multe pierderi, comandamentul, Președintele ne mint… Și dacă începem contraofensiva, pierderile vor fi de cinci ori mai mari!”.

Aceasta este o încercare de a crea o opinie publică împotriva contraofensivei. Este doar dezinformare înaintea evenimentelor mari, a sugerat Arestovyci.

Întrebat de ce „americanii se dau atrași în acest joc”, anunțând, în special, o investigație oficială asupra unei scurgeri de date la Pentagon, Arestovyci a reamintit încă o dată: „Trei dintre documente sunt adevărate, restul sunt montate. Statele Unite vor să determine de unde a apărut „matrița” „baza” documentului. În aceste documente veridice, au inclus și pe cele neadevărate”.

Oleksii Arestovyci a numit Federația Rusă „de două ori idioți”: „Dacă este adevărat și au publicat, sunt idioți. Dacă este fals, l-au făcut foarte rău, prin urmare sunt iarăși idioți”.

Expertul a remarcat – contraofensiva nu poate fi oprită atunci când există deja termene clare: „Aceasta este o mașină uriașă pusă în acțiune. Sunt foarte puțini factori care o pot afecta, până la dezvăluirea completă a planurilor.  Dar nici acest lucru nu o poate opri”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий