1 3 F 4

Sărbătoarea Mărțișorului la Liceul din Cupca

Este o sărbătoare frumoasă și așteptată de toți. La liceul din Cupca, anual ne pregătim minuțios de această frumoasă sărbătoare din prag de primăvară.

În condițiile actuale am pregătit o frumoasă expoziție la care și-au adus concursul învățătoarea de muncă, Vera Bicer, învățătoarele și profesoarele liceului nostru, dar și elevii diferitor clase, sub conducerea diriginților. În afară de mărțișorii confecționați am mai organizat o expoziție de gazete de perete,  ziare, broșuri, desene, aplicații dedicate sărbătorii primăverii, zilei Mărțișorului. Câțiva elevi din clasele mijlocii au pregătit câte o poezie despre Mărțișor, alții au citit sau au recitat, la dorință, iar noi i-am înregistrat sau fotografiat, ba mai mult chiar i-am încurajat…

Cu câțiva ani în urmă am scos de sub tipar un booklet cu versuri despre Mărțișor, numită „Ți-am adus un Mărțișor”, unde am selectat toate poeziile ce le-am găsit la acea perioadă, despre frumoasa sărbătoare de la începutul primăverii. Am introdus în acest booklet, dar și le-am publicat prin ziare și reviste două poezii de ale mele. În cartea mea de versuri „Lumea miraculoasă a poeziei” aceste versuri au apărut și în variantă ucraineană, grație efortului depus de scriitoarea și traducătoarea ucraineană Maria Gulei.

Sincere felicitări tuturor bucovinenilor, tuturor colegilor mei cu prilejul sosirii anotimpului renașterii, multașteptatei primăveri. Pace și sănătate tuturor. Să dea bunul Dumnezeu să fie o primăvară pe măsura așteptărilor noastre.

1 3 F 5 a

Eleonora SCHIPOR,

pedagog-organizatoare la Liceul din  Cupca

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий