140 de oameni de cultură din Federația Rusă au primit interdicția de a vizita Ucraina

141029055321_kobzon_zakharchenko_624x351_ap

Serviciul de Securitate al Ucrainei a interzis intrarea pe teritoriul țării noastre a aproximativ 140 de oameni de cultură din Federația Rusă — a declarat parlamentara fracțiunii „Blocul Poroșenko” — Olga Cervacova.

„Interdicția de intrare pe teritoriul Ucrainei a fost aprobată după o cercetare amănunțită a declarațiilor unor persoane de cultură care prin propria activitate au amenințat securitatea țării noastre” — se spune într-un act semnat de SSU care a fost publicat pe pagina parlamentarei.

„Vă informăm că Serviciul de Securitate al Ucrainei a interzis intrarea pe teritoriul țării noastre aproximativ a 140 de oameni de cultură din Rusia, inclusiv și a cele aproximativ 50 de persoane interzise din perioada 03.21.2015 până-n prezent.”

Cu toate acestea, în actul eliberat de SSU nu este indicat numele artiștilor ruși care li se refuză intrarea în Ucraina — transmite „Interfax Ucraina”.

În foto: Aleksandr Zaharcenko, lider separatist pro-rus din Donețk și Iosif Kobzon — unui dintre cei mai celebri artiști din Rusia

Добавить комментарий