22 Februarie – Ziua Mondială a Cercetășiei

B-P

Cea mai veche organizație a copiilor și tinerilor din toată lumea, Organizația Mondială a Mișcării Cercetășești (World Organization of the Scout Movement), celebrează pe 22 februarie Ziua Mondială a Cercetășiei și totodată îl aniversează pe lordul englez Robert Baden Powell, fondatorul mișcării.

40 de milioane de copii și tineri de pe glob, îndrumați de voluntari adulți, sunt formați printr-una dintre cele mai răspândite metode educaționale non-formale, metodă care oferă o dezvoltare echilibrată, cu conștiință față de valori personale și cu asumare de responsabilitate față de comunitate. Uitându-ne în urmă, printre foști cercetași întâlnim regi, președinți, premieri, campioni în sport, astronauți, muzicieni, cercetători și artiști. A patra cea mai vândută carte din lume, “Manualul cercetașului”, publicată de Robert Baden Powell oferă ghidajul pedagogic pentru cercetășia practicată astăzi în peste 200 de țări și teritorii.

De menționat că ofiţerul englez Robert Baden-Powell, iniţiator al mişcării cercetaşilor din întreaga lume, s-a născut la 22 februarie 1857. Lordul a creat un program original de educaţie în aer liber, bazat pe joc şi prietenie. Celebrată la această dată în întreaga lume, cercetăşia este o mişcare educativă care promovează non-violenţa şi grija faţă de natură.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий