45 de angajați ai Ambasadei ruse urmează să părăsească Republica Moldova

26 07 F 2
Guvernul moldovean a anunțat că numărul diplomaților acreditați și al personalului tehnic și administrativ al Ambasadei Rusiei la Chișinău va fi redus de la 84 la 25 de persoane.
Despre aceasta a declarat Premierul Dorin Recean în cadrul unui briefing, transmite Deschide.MD, citat de publicația ucraineană „Evropeiska pravda”. Potrivit lui, numărul posturilor diplomatice a fost redus la 10, iar cel al personalului tehnic — la 15. „Aceasta a fost o decizie fundamentală, pe care autoritățile de la Chișinău au comunicat-o reprezentantului Federației Ruse în această dimineață la Ministerul Afacerilor Externe”, a accentuat Dorin Recean.
Ulterior, consilierul pentru comunicare al Ministrului moldovean de Externe, Igor Zaharov, a precizat că autoritățile au decis expulzarea a 18 diplomați și 27 de membri ai personalului tehnic al Ambasadei ruse, transmite NewsMaker. Prin urmare, 45 de angajați ai Ambasadei ruse urmează să părăsească Republica Moldova, ceea ce este mai puțin decât numărul de angajați dispus de guvernul de la Chișinău. Diferența de număr poate fi explicată probabil prin faptul că unele posturi din cadrul ambasadei au rămas neocupate.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий