60 de copii cu diabet zaharat din R. Moldova vor veni la reabilitare în Ucraina

636099731b3a4047c62aab69f9ca6f47

60 de copii din Republica Moldova, cu vârsta de la 2 la 15 ani, care suferă de diabet zaharat de tip I, vor beneficia gratuit de îngrijiri medicale specializate în cadrul Centrului de reabilitare pentru copii „Serghievca”, regiunea Odesa, începând din 22 iulie, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă, copiii au fost selectați în funcție de vârstă și gravitatea evoluției bolii de către medicii endocrinologi pediatri din secția de endocrinologie a Institutului Mamei și Copilului din țara vecină.

Pe parcursul celor 18 zile de tratament copiii sunt asigurați cu insulină, glucometre și teste, fiind asistați de către patru medici endocrinologi și pediatri din instituțiile medicale republicane. De asemenea, vor beneficia de un program de instruire „Școala pacienților cu diabet zaharat”, în cadrul căruia vor fi informați despre controlul diabetului și modalitatea de alegere a alimentelor corecte, în funcție de maladia de care suferă.

Diabetul zaharat este una dintre cele mai răspândite boli netransmisibile cronice și cea mai frecventă boală endocrină a secolului. Centrul de reabilitare pentru copii „Serghievca~, este unul din centrele de reabilitare pentru copii, subordonate Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în scopul fortificării sănătății copiilor ce suferă cu diverse afecțiuni cronice, iar anual sunt tratați cca 3500 copii cu diverse afecțiuni cronice.

Добавить комментарий