Nadia Savcenko: 70% dintre separatiști regretă că au ridicat armele împotriva Ucrainei

savcenko-in-cadrul-unei-conferinte-de-presa-ucraineni-daca-doriti-ca-eu-sa-fiu-presedinte-eu-voi-fi-1464358063

Cele mai multe dintre separatiștii autoproclamatelor „LRN” și „DNR” regretul că au pus mâna pe arme și și-ar dori să se întoarcă în Ucraina, a declarat Nadia Savcenko, la reuniunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Potrivit ei, o astfel de concluzie ea a tras-o în urma dialogului cu reprezentanții „republicilor populare” din Donețk și Lugansk, pe care le-a vizitat recent.

Savcenko a adăugat că întoarcerea „DNR” și „LNR” sub controlul Ucrainei este complicată de faptul că toate unitățile separatiștilor sunt conduse de ofițeri ruși.

Ieri, APCE a adoptat doua rezoluții privind agresiunea Rusiei contra Ucrainei. Deputații europeni au condamnat încă o dată anexarea Crimeei, precum și desfășurarea alegerilor în Duma de Stat a Rusiei pe teritoriul peninsulei. Totodata, membrii APCE au declarat ca Moscova este responsabilă juridic de încălcarea drepturilor omului în peninsulă și în teritoriile controlate din estul Ucrainei.

APCE a cerut țărilor europene să mențină sancțiunile împotriva Rusiei până la restaurarea deplină a suveranității Ucrainei, potrivit paginaderusia.ro.

Добавить комментарий