Un risc real de catastrofă nucleară

7 08 2022 F 2

 

Ocupanții ruși folosesc centralele nucleare ocupate pentru a manipula cu îngrijorările Occidentului cu privire la posibilitatea unei catastrofe nucleare în Ucraina. Despre aceasta scrie RBK-Ucraina cu referire la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

De asemenea, inamicul încearcă să submineze voința Europei și a Statelor Unite de a oferi sprijin militar contraofensivei ucrainene și de a folosi Centrala ca scut nuclear pentru a împiedica Ucraina să lovească forțele și echipamentele rusești.

La 5 august  invadatorii au tras în Centrala Nucleară Zaporijjia de două ori. Exista amenințarea cu pulverizarea substanțelor radioactive. Președintele Volodymyr Zelenski a numit astfel de acțiuni ale Federației Ruse drept teroare și a cerut sancțiuni împotriva lui Agenţiei „Rosatom”.

UE a condamnat, de asemenea, tirurile de foc de pe teritoriul Centralei Nucleare Zaporijjia și a cerut Rusiei să permită experților AIEA accesul la Centrală. Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică a mai declarat că tirurile ruşilor asupra  Centralei Nucleare constituie un risc real de catastrofă nucleară.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий