Sofia Rotaru: „Mă rog ca în loc de sirenele de alarmă, în fiecare casă, în fiecare familie, în fiecare localitate a frumoasei noastre Ucraine să se răsune cântece de dragoste și pace”

7 08 2022 F 1

Astăzi, duminică 7 august, Sofia Rotaru își sărbătorește ziua de naștere. Este o dată jubiliară –renumita interpretă a rotunjit  vârsta 75 de ani.

Dacă în luna august a anului trecut, Sofia Rotaru, care are trei titluri de artistă a poporului şi titlul de Erou al Ucrainei, a primit din partea Preşedintelui ţării, cu prilejul împlinirii a 30 de ani a Independenţei Ucrainei, distincţia „Legenda Ucrainei”, anul acesta, după 24 februarie, cântăreaţa a fost des criticată (ultima dată – cu câteva zile înainte de acest jubileu al său) pentru faptul că nu şi-a exprimat părerea referitor la războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Şi iată că Sofia Rotaru  a rupt tăcerea după atâtea luni. În Instagram ea a făcut prima postare după cinci luni de zile.  Sofia Rotaru a accentuat că se află în Ucraina. Ea a venit în satul natal  Marșinţi din regiunea Cernăuți. Artista a mai remarcat că nu-i place să vorbească despre inițiativele sale de caritate, dar în ziua ei de naştere a decis să anunțe colectarea de mijloace băneşti pentru a-i ajuta pe ucraineni.

„Mă aflu în locul unde prind puteri! Aici m-am născut, am crescut, am umblat la școală. Aici am început să cânt. Satul natal Marşinţi mi-au reamintit cât de important este să-ţi iubeşti baştina, să simți o legătură cu cei care ți-au dat viață, te-au crescut și te-au susținut la începuturile tale. Scriu rar, dar astăzi am două motive. Jubileul meu și o zi foarte importantă a inițiativei umanitare pe care am susținut-o încă din primele zile ale războiului la scară largă — boxul BON. Este un proiect orientat la grija faţă de soțiile și copiii militarilor plecați pe front și faţă de mamele cu copii care și-au pierdut tații și soții în acest război. Este un rol cam neobișnuit pentru mine, nu sunt deprinsă să ajut „de dragul publicului”, îmi este și mai greu să cer ajutor. Să facem acest lucru bun împreună! Indiferent unde ne aflăm și indiferent ce limbă vorbim. Astăzi nu este momentul să sărbătorim o zi aniversară, astăzi mă rog, ca de obicei, ca peste câteva săptămâni după ziua mea de naştere să sărbătorim Ziua Independenței Ucrainei! Mă rog ca în loc de sirenele de alarmă, în fiecare casă, în fiecare familie, în fiecare localitate a frumoasei noastre Ucraine să se răsune cântece de dragoste și pace”, a notat Sofia Rotaru.

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий