Premierul Suediei: „Victoria ucraineană este fundamentală pentru UE și pentru întreaga lume”

Sweden's new prime minister, Ulf Kristersson, speaks to the media during a joint news conference with Turkish President Recep Tayyip Erdogan at the presidential palace in Ankara, Turkey, Tuesday, Nov. 8, 2022. Kristersson met Erdogan on Tuesday in an effort to clinch Turkish approval for his country's bid to join NATO.(AP Photo/Burhan Ozbilici)

Invazia rusă a Ucrainei a devenit cea mai mare criză din Europa, iar victoria Ucrainei este fundamentală pentru Uniunea Europeană și pentru întreaga lume, a declarat Prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson, la o întâlnire cu Președintele francez, Emmanuel Macron, la Paris, transmite Audiovizualul public ucrainean.

„Suedia își începe președinția într-un moment în care UE se confruntă cu mai multe crize paralele. Invazia rusă a Ucrainei este, desigur, cea mai gravă dintre ele. O victorie ucraineană este fundamentală pentru UE și pentru întreaga lume”, a explicat Ulf Kristersson. În același timp, Premierul suedez a accentuat că UE se confruntă și cu problemele crizei energetice, crizei climatice și inflației, care afectează competitivitatea UE.  „Vom lucra împreună pentru o Europă mai verde, mai sigură și mai liberă. Aceste trei cuvinte sunt cheia președinției noastre. Dar cea mai importantă prioritate a noastră este să continuăm susținerea Ucrainei. Ne vom concentra, de asemenea, pe securitatea energetică. Războiul a arătat clar întregii Europe că o aprovizionare fiabilă cu energie trebuie să fie crucială pentru securitatea noastră”, a spus Premierul suedez.

Duminică, 1 ianuarie, Suedia a preluat de la Republica Cehă președinția în Consiliul Uniunii Europene și a promis sprijin suplimentar Ucrainei. La Stockholm s-a menționat că Ucraina luptă pentru supraviețuirea sa ca națiune și pentru siguranța și viața cetățenilor săi.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий