Intensitatea tirurilor de foc din partea rusă s-a redus aproximativ de cinci ori. Inamicul duce lipsă de muniții

19 01 2023 F 3

Ocupanții ruși, într-adevăr, se confruntă cu problema deficitului de muniții, fapt care se simte pe câmpul de luptă. Și se pare că ei nu vor reuși să rezolve această criză de asigurare cu muniții, a declarat într-un interviu pentru RBK-Ucraina expertul de la Centrul de strategii de apărare, Viktor Kevliuk. Potrivit lui, rușii deja duc lipsa proiectilelor de artilerie, fapt care se simte pe front. Astfel, intensitatea tirurilor de foc din partea rusă s-a redus aproximativ de cinci ori.

„Chiar anul acesta s-a observat că inamicul folosește proiectile produse în 2022, adică chiar de pe conveier ele nimeresc pe front. Sau rezervele s-au redus în așa măsură, încât a rămas limita critică. Kevliuk a menționat că a fost fixată luarea rezervelor de muniții din stocurile din Belarus, dar și ele au o limită – mai devreme sau mai târziu se va epuiza și aceasta posibilitate.

După cum a relevat expertul Viktor Kevliuk, în regiunea Harkiv, pe pozițiile părăsite de cotropitori, au fost găsite mine cu inscripții în limba coreeană. Coreea de Nord, chipurile, ar fi declarat că ea nu este implicată. În afară de aceasta, a presupus expertul, că un puternic furnizor de muniții pentru Rusia a putut fi China.  „Însuși faptul că Si Tszinpin a declarat că nu planifică să se întâlnească cu președintele Federației Ruse, vorbește despre aceea că rușii nu vor primi din China nici muniții, nici conserve. Numirea în postul de ministru de Externe al Chinei pe fostul ambasador în SUA absolut clar vorbește despre aceasta”, a subliniat  Viktor Kevliuk. Înainte de a-și începe activitatea, noul ministru a publicat un articol, din care reiese clar că în lume sunt două suprastate, dar nu trei. Reieșind din aceasta, expertul consideră că Rusia nu va putea depăși criza referitoare la livrările de muniții. Mai mult decât atât, Iranul nu o pate ajuta, deoarece dispune de muniții de alte calibre.

Rusia va fi nevoită să se folosească de stocurile de muniții păstrate undeva după Ural. Dar pentru ca ele să ajungă pe linia frontului e nevoie de 14-20 de zile. Dar militarii ucraineni, cu ajutorul sistemelor HIMARS, pot lovi în locurile de distribuire a lor.

Vom aminti că analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului – ISW – au menționat că din cauza deficitului de muniții Rusia nu va putea susține operațiuni de ofensivă în 2023.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий