Au fost menționate firmele românești, care acordă ajutor umanitar Ucrainei

7 04 2023 F 5
La data de 4 aprilie, Consulul General al României la Cernăuți, Irina-Loredana Stănculescu, a participat la ceremonia de recunoaștere onorifică a celor mai importante companii care au acordat ajutor umanitar Ucrainei în anul 2022, comunică pe Facebook Consulatul General al României la Cernăuți.
Evenimentul a fost organizat de Wajiha Haris, Președintele Fundației Scheherazade, sub înaltul patronaj al Excelenței Sale, Ihor Prokopciuk, Ambasadorul Ucrainei în România, și susținut de către compania Grampet.
Ceremonia s-a bucurat de participarea unor înalte oficialități române și ucrainene – a Consulului General al României la Cernăuți, doamna Irina-Loredana Stănculescu, a fostului Președinte al României, domnul Emil Constantinescu, a reprezentanților unor instituții internaționale precum Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) și a reprezentanților următoarelor Ambasade: Statele Unite Mexicane, Republica Turcia, Republica Coreea, Suedia, Japonia, Republica Populară Chineză, Republica Polonă, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Regatul Maroc, Republica Elenă, Sfântul Scaun, precum și a unor lideri de opinie și reprezentanți ai mass-media.
7 04 2023 F 6
Invitați speciali ai evenimentului, E.S. Ihor Prokopciuk, Ambasadorul Ucrainei în România, Ruslan Domnițak, președintele Consiliului Raional Cernăuți, și Mykola Guitor, vicepreședinte al Consiliului Regional Cernăuți, au elogiat, în discursurile lor, contribuția esențială adusă de companiile și instituțiile din România în sprijinirea cetățenilor Ucrainei. Wajiha Haris, președintele Fundației Scheherazade, reprezentantul Grampet, Iulian Chifu, Consilier de Stat și Consulul General al României la Cernăuți, Irina-Loredana Stănculescu, au vorbit despre angajamentul lor de a sprijini comunitățile vulnerabile și despre impactul pozitiv al acțiunilor umanitare în Ucraina.
7 04 2023 F 7
Companiile, instituțiile și oficialitățile cărora li s-au acordat diplome onorifice, în semn de mulțumire și apreciere pentru solidaritate și responsabilitate civică prin sprijinul adus Ucrainei sunt: Aqua Carpatica, Mega Image, Alka, Blue River, Orange România, IMANA, ALIGHT, Arctic, Schwarzmuller România, Televiziunea Română, Kanal D, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Grampet Group, Poliția de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Agenția de comunicare strategică BDR.
Pe lângă momentele de recunoaștere onorifică a companiilor și instituțiilor care au sprijinit Ucraina, ceremonia a inclus o demonstrație de Judo oferită de Juniorii Federației de Judo din Ucraina, copii refugiați în România, se subliniază în comunicat.
7 04 2023 F 8
7 04 2023 F 9
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий