Candidatul republican Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale din SUA

GOP 2016 Debate

Republicanul Donald Trump este câştigătorul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite ale Americii. Pentru a câştiga alegerile, el a avut nevoie de 270 de electori în colegiu, din totalul de 538.

Conform ultimelor rezultate, candidatul republican Donald Trump a obținut 288 de voturi în Colegiul Electoral, iar adversarul sau, candidatul democrat Hillary Clinton — 215. Astfel, 47,9 la sută dintre alegătorii americani și-au dat votul pentru Donald Trump, iar pentru Pentru Hillary Clinton a votat 47,3 la sută dintre alegători — transmite TSN

Candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, l-a sunat pe republicanul Donald Trump şi şi-a recunoscut înfrângerea în scrutinul electoral din 8 noiembrie, transmite CNN, citată de Reuters.

Peste 200 de milioane de americani au fost chemaţi marţi la urne pentru a-l alege pe succesorul lui Barack Obama, care va părăsi Casa Albă pe 20 ianuarie 2017, după opt ani în care s-a aflat la putere. Americanii au ales cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, dar şi noii membri ai Camerei Reprezentanţilor şi o treime din Senat.

460

459

 

Добавить комментарий