Oleksii Danilor: „Putin trebuie să stea după gratii și nu la masa negocierilor”

5 09 F 12
Ucraina își va atinge scopul în războiul declanșat de Rusia și se va întoarce la granițele din 1991. Secretarul Consiliului pentru Securitatea și Apărarea Națională al Ucrainei, Oleksii Danilov, a declarat acest lucru în ziua de 5 septembrie, în cadrul unui eveniment special la Forumul de Securitate de la Kiev, inițiat de Fundația „Ucraina deschisă” a lui Arsenii Iațeniuk, informează Serviciul de presă al fundației.
„Nu pot da un răspuns când se va încheia războiul. Este dificil pe front, dar pot spune cu siguranță că ne vom atinge obiectivul. Frontierele din 1991 sunt ceea ce spune Constituția noastră. Nu vom ceda nimic nimănui», a declarat Danilov. În același timp, el s-a arătat indignat de faptul că unii politicieni consideră că ar fi mai bine pentru Ucraina să se așeze la masa negocierilor cu Rusia și să facă anumite concesii de dragul păcii. „La 7 septembrie 1940, liderul Germaniei naziste Adolf Hitler a început să bombardeze Londra, iar Luftwaffe-ul german a bombardat orașul timp de 57 de zile la rând, zi și noapte. Și mi-e greu să mi-l imaginez pe președintele american de atunci, Franklin Roosevelt, sunându-l pe premierul britanic, Winston Churchill, și spunându-i: „Prietene, nu te atinge de Hitler, pentru că are o armată puternică, are arme puternice, trebuie să-l suporți cumva”, a subliniat Danilov.
Secretarul Consiliului pentru Securitatea și Apărarea Națională al Ucrainei a precizat că este imposibil de spus când se va încheia războiul. „Singurul lucru pe care îl pot spune este că poporul nostru va lupta pentru independență atât timp cât va fi necesar. Dacă cineva crede că ne vom preda, că vom face anumite concesii de dragul unui om care a ucis deja 500 dintre copiii noștri pentru a se așeza cu noi la masa negocierilor, atunci am o întrebare: cum poți să vorbești cu el? O persoană care a ucis 500 de copii în secolul XXI ar trebui să fie în spatele gratiilor. Iar voi spuneți că trebuie să negociem cu el”, s-a arătat revoltat Danilov.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий