Klaus Iohannis: Autoritățile române sunt îngrijorate pentru că atacurile rusești „au loc la o distanță foarte mică de granița cu România”

5 09 Ф 2

Nicio dronă rusească nu ar fi căzut pe teritoriul României, așa cum susține partea ucraineană, a declarat Președintele României, Klaus Iohannis, relatează RBK-Ucraina cu referire la Digi24. „Pot să vă spun că nu a existat nicio piesă, nicio dronă, nicio parte a vreunui dispozitiv care să fi ajuns în România. Noi efectuăm un control deplin asupra spațiului nostru național, am verificat absolut totul și pot să asigur populația: nimic nu a ajuns în România”, a subliniat șeful statului român. În același timp, el a menționat că autoritățile țării sunt îngrijorate pentru că atacurile rusești „au loc la o distanță foarte mică de granița cu România”. Potrivit lui Iohannis, la ultimul summit NATO, țările Alianței au decis un algoritm de acțiuni în cazul în care „ceva cade pe teritoriul lor”. „Cu siguranţă, da, avem un scenariu, da, avem un plan pentru fiecare incident posibil. E evident, nu înseamnă şi că ne dorim să se întâmple aşa ceva. Nu ne dorim să aibă loc aceste incidente pe pământ NATO, care, în cazul de faţă, este România”, a adăugat el.

Vă reamintim că, în noaptea de 4 septembrie, ocupanții ruși au atacat din nou infrastructura portuară ucraineană din regiunea Odesa. În acest scop, au folosit drone kamikaze „Shahed”. Ministerul ucrainean de Externe a declarat ulterior că dronele rusești au lovit România. Această informație a fost negată imediat de Ministerul român de Externe și de Ministerul Apărării. În același timp, ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a declarat că țara noastră are dovezi fotografice că dronele rusești au căzut pe teritoriul României.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий