Pe teritoriul românesc au căzut din nou fragmente de la o dronă rusească

13 09 Ф 2
Ministerul român al Apărării a anunțat că părți ale unei presupuse drone rusești au fost găsite pe teritoriul României după ce, în dimineața zilei de 13 septembrie, o dronă rusă a avariat infrastructura portuară din raionul Ismail din sudul Ucrainei, în apropiere de frontiera cu România.
„Echipajul elicopterului IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române a identificat fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, acestea fiind împrăștiate pe o suprafață de câteva zeci de metri, a precizat Ministerul român al Apărării într-un comunicat, citat de Radio „Libertatea”.
Epavele au fost găsite în apropierea orașelor Nuferu și Victoria, la aproximativ 20 de kilometri de Ismail și 60 de kilometri de Reni, care au fost supuse atacurilor nocturne ale rușilor.
La începutul acestei luni, România a comunicat despre două cazuri în care fragmente de drone similare cu cele folosite de Rusia au fost găsite pe teritoriul românesc. De atunci, autoritățile române au decis să întărească securitatea teritoriilor de la frontiera cu Ucraina.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий