A fost atacat Șantierul naval „S. Ordjonikidze” din Sevastopol

13 09 Ф 1
În Sevastopolul ocupat, în rezultatul atacului nocturn au fost avariate o mare navă de asalt amfibie și un submarin, care aparțin Flotei ruse de la Marea Neagră. Despre aceasta a comunicat Serviciul de informații al Ministerului Apărării al Ucrainei într-un comentariu pentru RBK-Ucraina.
„Șantierul naval „Ordjonikidze” din Sevastopol a fost avariat, inclusiv echipamentele. Vorbind despre ambarcațiuni, putem confirma acum avarierea unei nave mari de asalt amfibie și unui submarin”, a subliniat Serviciul de informații.
Potrivit canalelor rusești de pe Telegram, două nave au fost avariate în urma atacului. Potrivit informațiilor preliminare, acestea sunt submarinul diesel-electric „Rostov-pe-Don” și nava mare de asalt amfibie „Minsk”. Ambele nave se aflau în reparații.
În noaptea de 13 septembrie, s-au auzit explozii în Sevastopolul ocupat. Ulterior, Ministerul rus al Apărării a anunțat un presupus atac. Potrivit rușilor, 10 rachete de croazieră au încercat să lovească șantierul naval „S. Ordjonikidze” din Sevastopol, dintre care 7 ar fi fost doborâte.
În plus, rușii acuză Ucraina că atacă navele Flotei Mării Negre cu ambarcațiuni fără pilot.
După atac, pe teritoriul Șantierului naval din Sevastopol a izbucnit un incendiu, care a fost înregistrat de sateliții NASA.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий