Putin l-a supărat pe Erdogan

Putin Erdogan

Putin ErdoganPreşedintele turc Recep Tayyip Erdogan era vizibil supărat după ce omologul său rus Vladimir Putin, care l-a lăsat să-l aştepte timp de mai multe minute înaintea unei întâlniri la Baku, în Azerbaidjan. Erdogan şi Putin s-au întâlnit în timpul vizitei în capitala azeră, unde au participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene.
„Întâlnirea urma să aibă loc în hotelul în care era cazat Erdogan. El şi ministrul turc de Externe Mev­lüt Çavusoglu au intrat în sala de întâlnire la timp, dar înăuntru nu era nici măcar o persoană din de­le­gaţia rusă”, scrie publicaţia „Ko­mmer­sant”. Potrivit ziarului ru­sesc, Erdogan a aşteptat timp de mai multe minute şi era pe punctul să părăsească sala „cu un aer ursuz”, când a intrat ministrul rus de Ex­terne Serghei Lavrov, care a sal­vat situaţia. „Am aflat că Putin nici mă­car nu plecase din camera sa de hotel la momentul respectiv”, scrie corespondentul „Kommer­sant”, su­­ge­rând că acesta este motivul pentru care, ulterior, Er­dogan a po­zat supărat alături de Pu­tin.
Preşedintele rus, care a recu­nos­cut anterior că unul dintre obi­сeiurile sale proaste este să întâr­zie la întâlniri, l-a făcut pe Pa­pa Fran­cisc să-l aştepte timp de peste o oră, în week-endul trecut. Fostul pre­şedinte ucrainean pro-rus, Viktor Ia­nukovyci, a fost nevoit să-l aş­tep­te pe şeful de la Kremlin timp de patru ore, în 2012, după ce Putin s-a întâlnit, pe drum, cu un grup de motociclişti. Relaţiile dintre Turcia si Rusia au dat mai multe fisuri în ultima vreme, deşi Mos­co­va caută bunăvoinţă Anka­rei pent­ru a realiza planul său de deviere a tranzitului gazelor din Ucraina pe sub Marea Neagră în Turcia.

Добавить комментарий