Veşnică pomenire şi cinste eroilor

1434454830_kgvl7hebu2u

1434454830_kgvl7hebu2uCândva erau oameni obişnuiţi, acum au devenit eroi. N-au stat pe gânduri nicio clipă când au înţeles că ţara se află în pericol şi şi-au sacrificat viaţa pe altarul Patriei.

Tânărul Stepan Zag­re­belnyi, originar din satul Kobolcin, raionul Secureni, avea doar 26 de ani. A fost mobilizat în martie curent, iar pe 12 iunie în timpul unei misiuni speciale a căzut eroic pe câmpul de luptă în regiunea Do­neţk. Acasă a rămas îndurerată tânăra soţie de 23 de ani şi unicul fiu de 7 luni. Marţi au avut loc funerariile eroului. Pentru a-i aduce un ultim omagiu s-a adunat toată lumea din sat.
Astăzi este petrecut pe ultimul drum un alt bucovinean, originar din raionul Hotin, care şi-a pierdut viaţa în timpul luptelor cu separatiştii pro-ruşi din Don­bas. Potrivit spuselor vice­comisarului militar re­gio­­nal, Valeri Mov­cia­niuk, este cunoscut faptul că tânărul militar a fost ucis în luptele acerbe pentru Aero­portul din Doneţk. Nu­mele lui de familie este Bod­nariuk şi din ianuarie după ce Aeroportul a fost bombardat, militarul figura în lista celor daţi dispăruţi. După efectuarea analizelor AND a fost identificat şi numele eroului.

Добавить комментарий