Istoricii ucraineni vor ca perioada sovietică a Ucrainei să fie trecută la capitolul „Ocupație”

9DFF0105-CCDE-4015-95E2-5B98531F43E9_w1023_r1_s

Autoritățile ucrainene ar trebui să recunoască perioada Ucrainei în URSS, între 1922 și 1991, drept „ocupație”, a declarat șeful Institutului Ucrainean al Memoriei Naționale, Volodymyr Viatrovici. „Anul viitor vom avea o serie e evenimente importante legate de Revoluția Ucraineană. Acest lucru va modela opinia societății legată de conexiunea dintre statul modern ucrainean și Republica Populară Ucraineană și va defini esența perioadei sovietice”, a declarat istoricul pentru postul de televiziune Canal 5, notează karadeniz-press.

„În final, acele teze care au fost perpetuate pe marginea istoriei sunt tot mai des auzite în zona politicului. Acest lucru privește ocupația sovietică și construirea perioadei bolșevice și mai târziu a regimului comunist de ocupație”, a declarat el.

Viatrovici a mai spus că autoritățile de la Kiev ar trebui să treacă prin Parlament aceste legi ce privesc succesiunea legală a tradițiilor Republicii Populare Ucrainene la Ucraina modernă ale cărei baze au fost pune în iunie 1917, după care a urmat Revoluția Rusă.

În mai 2015, Ucraina a introdus legea decomunizării, care scoate în afara legii simbolurile Sovietice. În particular, aceasta se referă și la redenumirea localităților și a străzile după personalități ale epocii sovietice. În termeni practici, legea decomunizării în Ucraina a rezultat din ștergerea a tot ce amintește oamenilor de perioada sovietică și de legăturile recente cu Rusia.

Добавить комментарий