Gătiți împreună cu noi

dorada-la-cuptor

 Doradă la cuptor
dorada-la-cuptorIngrediente: un peşte dorado, o lămâie, o portocală, 3 căței usturoi, o linguriță sare grunjoasă, 3 linguri ulei, 10 roșii mici.
Peștele se spală, se curăță de solzi şi se șterge bine cu un prosop de hârtie de bucătărie. Se stropește cu suc de lămâie la interior și exterior. Se așează în tavă. Se mărunțește usturoiul cu sarea grun­joasă și apoi se adaugă uleiul. Se unge peștele cu o parte a acestui ulei, iar cu restul de amestec se ung roșiile care se așază lângă pește. Portocala se taie felii şi se așează deasupra peștelui. Se dă la cuptor pentru 20 de minute.
 Prăjitură cu brânză de vaci
Ingrediente: 250 g făină, 125 g zahăr, 125 g margarină, 4 linguri suc de lămâie, sare, un plic praf de copt, un gălbenuș.
Pentru umplutură: 750 g brânză de vaci, 125 g unt, o lingură gris, 250 g za­hăr, 5 ouă.
Preparare. Făina se amestecă cu zahărul, gălbenușul, sarea și sucul de lămâie. Se adaugă margarina rece și pra­ful de copt. Se amestecă și se dă la rece. Jumătate din cantitate se pune într-o formă de copt.
DSC01481Pentru umplutură, se amestecă untul cu zahărul și gălbenușurile. Grisul se amestecă apoi cu brânza de vaci. Se bat albușurile şi se adaugă peste brânză după ce amestecul cu unt a fost încorporat în cel cu brânză.
Se pune amestecul de brânză peste pri­mul strat de aluat, restul aluatului se pune deasupra prin presărare și se dă la cuptor pentru 60 de minute.
Poftă bună!

Добавить комментарий