Cum își onorează promisiunile deputații, aleși în circumscripțiile majoritare din regiunea Cernăuți?

1519635613_dsc_7806

Publicația ucraineană „Slovo i Dilo” („Cuvântul și Fapta”) urmărește consecvent cum aleșii poporului își îndeplinesc promisiunile date în fața electoratului. Regiunea Cernăuți, fiind cea mai mică din țară, care numai cinci deputați aleși în circumscripțiile majoritare.

Potrivit publicației date, cel mai mare rating îl are Mikola Fedoruk, membru al Fracțiunii „Frontul Popular”, cu mandatul încrederii din partea cernăuțenilor. El a îndeplinit 58 la sută din promisiunile date. Nici una din intențiile sale n-a suferit eșec. Pe locul doi se află Maksym Burbak, ales în circumscripția majoritară Hotin, de asemenea, membru, ba chiar lider, al Fracțiunii „Frontul Popular”.

Ratingul responsabilității lui este de 41 la sută. 17 la sută din intențiile lui au eșuat. Între acestea se află și promisiunea că Fracțiunea „Frontului Popular” va susține în componență deplină includerea pe ordinea de zi a proiectului de lege privind Curtea Anticorupție. În pofida faptului că Maksym Burbak nu a îndeplinit o bună parte din promisiuni, el continuă activ să facă altele. De exemplu, a promis că până la finele anului 2018 comunitățile teritoriale unite nou-create vor primi în proprietate comunală terenurile arabile, situate în afara hotarelor localităților. A mai promis ca împreună cu reprezentanții opiniei publice să elaboreze proiectul de lege referitor la migrația brațelor de muncă.

Pe locul trei s-a plasat Ivan Rybak (Circumscripția electorală Storojineț), membru al Fracțiunii Blocului lui Petro Poroșenko, el îndeplinind numai 24 la sută din promisiuni. Ivan Rybak n-a reușit să îndeplinească promisiunea dată în timpul campaniei electorale că va contribui la cumpărarea noilor ambulanțe pentru localitățile ce fac parte din această circumscripție.

Pe ultimul loc, cu îndeplinirea a numai 20 la sută din promisiunile electorale, s-a clasat Grigore Timiș, ales în Circumscripția Noua Suliță, membru al Fracțiunii Blocului lui Petro Poroșenko. În timpul cadenței sale nu a inițiat nici un proiect de lege privind introducerea mecanismului vetoului din partea poporului și votului de neîncredere din partea poporului, așa cum prevede programul său electoral, notează „Slovo i Dilo”.

Добавить комментарий