Costiceni se vor uni cu Vancicăuți, iar Priprutia cu Boian?

36578844_2072821522966877_3560121588772765696_o

La Administrația Regională de Stat Cernăuți au fost pregătite modificări în planul de perspectivă pentru formarea comunităților teritoriale unite în regiunea Cernăuți. În raionul Noua Suliță sunt propuse cinci comunități. Mămăliga și Mahala rămân neschimbate. Semnificativ este modificată CTU Noua Suliță, care pe lângă Noua Suliță, Marșinți, Stroiești, Sloboda, Rângaci-Șișcăuți, Rachitna și Coteleu, va include Zelenîg Gai, Berestea, Doljoc, Mălinești, Dinăuți, Jilovca, Forosna, Șcerbinți, Cerlena și Tărăsăuți.

În reviziunea nouă a Planului de perspectivă — CTU Boian, despre care merge vorba o perioadă îndelungată, va reuni localitățile Boian și Priprutia.Este confirmată, sau cel puțin în perspectivă, formarea CTU Vancicăuți, care va include localitățile Vancicăuți și Costiceni.

„Planul de perspectivă, este indicat în informația Serviciului de presă la ARS Cernăuți, este elaborat în conformitate cu Legea Ucrainei „Cu privire la asociația benevolă a comunităților teritoriale” și Metodele de formare a comunităților teritoriale puternice, ținând cont de decizia consiliilor locale despre unirea comunităților teritoriale, rurale și orășenești, care au primit hotărârea despre aderare către comunitățile deja formate sau orașele de însemnătate regională, recunoscute în conformitate cu modificările din legislație, comunități teritoriale puternice.

Planul de perspectivă în noua versiune a fost îndreptat spre examinare la ședința sesiunii ordinare a consiliului regional”.

Добавить комментарий