Ministrul lituanian de Externe, rezervat cu privire la posibila aderare a  Georgiei și Ucrainei la NATO

lituania

Conflictele declanșate de Kremlin împiedică capacitatea acestor state de a se apropia de structurile economice și de securitate europene.

Georgia, care își dorește să adere la NATO, însă acest lucru nu va avea loc în viitorul apropiat, a declarat ministrul lituanian de Externe, Linas Linkevičius, informează Radio Polonez.

„Viitorul ei (al Georgiei în NATO n.r.) este  foarte vag. Dar noi îndemnăm Georgia să pună în aplicare cu consecvență reformele, iar când va veni  momentul luării deciziilor politice, țara trebuie să fie pregătită», a spus Linkevičius.

Ministrul lituanian a reamintit că Georgia nu este singura țară din spațiul post-sovietic,  care demonstrează  dorința de a deveni membră a Alianței Nord-Atlantice.

„La fel Ucraina, Moldova și Georgia își doresc acest lucru.  Dar conflictele teritoriale și etnice dezlănțuite de Kremlin împiedică foarte mult capacitatea acestor state de a se apropia de structurile economice europene și structurile de securitate”, a spus ministrul de Externe al Lituaniei.

Reamintim că Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Georgia va deveni în viitor  membră a Alianței.

Anterior, Stoltenberg a declarat că problema aderării  Ucrainei și Georgiei la NATO va fi discutată de Ucraina, Georgia și membrii NATO, iar Rusia nu trebuie să intervină în acest proces.

 

 

 

 

Добавить комментарий