Scandal diplomatic major între Kiev şi Budapesta (video)

scandal

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, a comentat imaginile video din timpul eliberării pașapoartelor maghiare la Consulatul de la Berehove. El a menționat că Ministerul Afacerilor Externe este informat despre cazurile constante de eliberare a pașapoartelor ungare cetăţenilor ucraineni. Klimkin a subliniat că această încălcare gravă a legilor Ucrainei și imaginile video vor fi percepute ca  dovada unei amenințări la adresa integrității teritoriale a țării.

Reamintim că scandalul cu eliberarea paşapoartelor maghiare s-a iscat la Consulatul maghiar de la Beregove, regiunea Transcarpatia. În  imaginile filmate pe ascuns se vede cum diplomaţii străini înmânează paşapoarte ungare cetăţenilor ucraineni, îndemnându-i să ascundă acest lucru de autorităţile ucrainene. În final, toţi servesc câte o cupă de şampanie. Consulul maghiar care apare în filmuleţ va fi lipsit de acreditare și  expulzat din Ucraina, a  anunțat ministrul Pavlo Klimkin  pe pagina sa de Facebook, citat de Ukrainska Pravda.

«Acest consul va merge la Budapesta sau într-un alt oraș maghiar. Dar el este doar un mic detaliu în această construcție diplomatică», a spus ministrul, fără a preciza la care dintre diplomații implicați se referă.

Добавить комментарий