Dodon cere serviciul de inteligență să expulzeze din Moldova toți cetățenii români care optează pentru unirea cu România

Moldovan President Igor Dodon attends a session of the St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF), Russia, June 2, 2017. REUTERS/Valery Sharifulin/TASS/Host Photo Agency/Pool

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon și-ar dori ca serviciile secrete din statul vecin să expulzeze cetățenii români care optează deschis pentru unirea cu România.

Președintele consideră că și unioniștii reprezintă un pericol pentru securitatea statului moldovenesc și crede că SIS (Serviciul de Informații și Securitate din Moldova) ar trebui să-i expulzeze din republică.

Totodată, Igor Dodon speră că autoritățile de la București nu vor introduce în Costituție dezideratul Unirii cu R. Moldova, așa cum cer liderii unioniști. Asta ar însemna, în opinia președintelui moldovean, că România optează pentru lichidarea R. Moldova.

„Este și un risc pentru România, care are problemele sale teritoriale. Trebuie să punem punct acestui subiect. Suntem prieteni, dar fără unire sau variante din acestea. Altfel, situația va degrada și eu nu vreau ca statul român să devină dușman al moldovenilor”, a conchis sursa citată.

Добавить комментарий