Alexander Hug: Nu există dovezi directe privind prezența trupelor rusești în Donbas

Hug

Observatorii au văzut tehnica rusă și oamenii în uniformă militară rusă pe teritoriul ocupat, însă acest lucru nu este suficient, constată Hug.

Misiunea specială de monitorizare a OSCE nu a înregistrat dovezi directe privind participarea Rusiei la ostilitățile din regiunile Doneţk și Lugansk, spune Alexander Hug, adjunct al șefului Misiunii de monitorizare OSCE a conflictului din Donbas. Cu toate acestea, observatorii au documentat în mod repetat prezenţa echipamentului militar rus pe teritoriile ocupate, au văzut oameni înarmați în uniforma militară rusă cu însemnele Forțelor Armate ruseşti. Potrivit lui Hug, acest lcuru nu poate fi considerat o dovadă directă, notează Dzerkalo Tyjnea cu referire la Vocea — Americii.

„Dacă mă întrebați ce am văzut pe teren, vă răspund că nu am văzut dovezi directe», — a declarat Hug într-un interviu pentru Foreigin Policy, publicat joi, 25 octombrie.

Reprezentanții Comisiei speciale de monitorizare au documentat și „tipuri concrete de arme», inclusiv mijloace radio- electronice de luptă. În plus, misiunea OSCE a comunicat cu deținuții reținuți de trupele ucrainene care pretindeau că sunt militari ai forțelor armate ruse, iar în timpul rotației au fost trimişi de comandament în estul Ucrainei. Hug a mai spus că membrii misiunii au văzut bărbați cu semne distinctive ale Federației Ruse, dar asemenea haine pot fi achiziționate „oriunde»,. El a subliniat că misiunea a văzut pe teritoriul ocupat oameni ce purtau uniformă cu emblemele Germaniei, Spaniei și altor țări, inclusiv ale Federației Ruse.

Добавить комментарий